AudioXperience presenteert Audio Research REF 6 voorversterker


Redactie HiFi.nl | 24 maart 2016 | Audio Research
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 10 maart 2016

Al sinds de introductie van de SP3 buizenversterker in 1979, wordt Audio Research geroemd om hun vermogen om geluid op een zo puur mogelijke manier weer te geven. En na de REF 5SE, die met zijn prachtige driedimensionale klankbeeld een behoorlijk aantal topsystemen aanvoert, is het nu tijd voor een opvolger. Met trots introduceren ze daarom bij AudioXperience de Audio Research Reference 6.

Op zaterdag 26 maart ben je welkom bij AudioXperience om de REF 6, de nieuwste voorversterker van Audio Research, zelf te aanschouwen. De voorversterker zal gecombineerd worden met de Reference 150 SE eindversterker, een dCS Rossini als bron en de Magico S3 zal het muzikale plaatje compleet maken. Tussen 11.00 en 17.00 is iedereen van harte welkom.

De REF 6 is niet alleen voortgekomen uit de wens om altijd het beste geluid uit apparatuur te kunnen halen, het was namelijk een stap die noodzakelijk is geweest om de muzikale kracht in combinatie met de Reference SE eindversterkers te maximaliseren. En hoewel de REF 6 natuurlijk voortbouwt op de REF 5SE, is er van binnen behoorlijk wat veranderd.

Zo is de voeding compleet nieuw ontwikkeld en uitgerust met voedingregulatie rondom een buizenschakeling, wat zorgt voor een stabielere basis. Ook het spanningsversterkende audiocircuit is niet onaangetast gebleven: Audio Research heeft de voorversterker voorzien van maar liefst zes 6H30 buizen, waar de REF 5SE het moet doen met vier.

En omdat het oog ook wat wil, heeft het uiterlijk een subtiele make-over gekregen. De lay-out is vrijwel onveranderd gebleven en voor bekenden van de Reference-serie zal het vertrouwd aanvoelen, maar toch heeft de REF 6 een frissere en modernere look dan zijn voorganger. Het stijve aluminium chassis is overigens niet alleen voor de sier; het draagt ook bij aan de signaalverwerking.

Benieuwd naar de Reference 6? Hieronder nogmaals alles op een rijtje:

Datum
Zaterdag 26 maart
Tussen 11.00 en 17.00 

Waar?
AudioXperience
Spegelt 66, Nuenen
http://www.audioxperience.com

EDITORS' CHOICE