NIEUWST+A

Muzikale alleseter van T+A


Redactie HiFi.nl | 14 maart 2016 | T+A

Slechts een paar maanden na de introductie van T+A’s nieuwe R-serie is het alweer tijd voor iets nieuws. Ditmaal is de welbekende E-serie aan de beurt. Het eerste nieuwe apparaat uit deze serie is de R 1000E Multi-Source Receiver.

De R 1000E is geschikt voor eigenlijk alles wat je kunt bedenken: CD, FM, DAB+, streamingdiensten, UPnP streaming, Bluetooth aptX, noem maar op. Ook een high-res streamingboard is ingebouwd, waardoor diensten als Qobuz, Tidal en Deezer perfect zijn geïntegreerd. Daarnaast is de receiver voorzien van drie analoge (RCA) en acht (3x coax, 2x optisch, 2x USB-A, 1x USB-B) digitale ingangen. Mocht je toch nog iets missen op het apparaat, is er ook nog de mogelijkheid om een MM of MC-phonoversterker in te bouwen.

De versterker in de R 1000E levert 2 x 115 watt (8 ohm) en is gebaseerd op de versterker van de PA 1000E, die ook binnenkort geïntroduceerd zal worden. Hoewel laatstgenoemde iets meer vermogen zal leveren, zijn andere belangrijke zaken als de grote ringkerntrafo en eindversterkers met MOSFET transistoren volledig identiek.

De T+A R 1000E zal voor een adviesprijs van €5.074 leverbaar zijn in het zwart en zilver. Om ‘m te kopen moet je nog wel even wachten: hij is pas in mei verkrijgbaar.

MERK

EDITORS' CHOICE