NIEUWS

Verbeter je geluid met COBBLE


Redactie HiFi.nl | 27 maart 2016

Streaming is al lang niet meer weg te denken uit de audiowereld en de kwaliteit van de bestanden wordt met streamingservices als Qobuz en Tidal steeds hoger. Des te vervelender is het dat er nog veel telefoons en tablets zijn die het afspelen van hi-res audio niet (genoeg) ondersteunen. Voor dat probleem wil COBBLE de oplossing bieden.

COBBLE is op het moment nog een Kickstarter project, maar zoals we hebben gezien bij eerdere projecten (zoals de Soundboks en de Dash, bijvoorbeeld) kan het snel gaan. Het idee van COBBLE is in ieder geval goed: het verbeteren van je audio onderweg, zonder een omvangrijke versterker mee te hoeven zeulen. Volgens de mensen achter dit ambitieuze project doet het kleine apparaatje in ieder geval niet onder voor de grote concurrenten.

De beste features? De COBBLE werkt zonder batterij en gaat dus eigenlijk voor altijd mee. Het feit dat de behuizing van het versterkertje op dezelfde manier wordt gemaakt als de behuizing van een space shuttle, draagt daar trouwens ook aan bij. Om het makkelijk te houden hoef je ook helemaal niks in te stellen: plug je telefoon en hoofdtelefoon in en het geluid wordt automatisch verbeterd.

Of het ook echt gaat werken is natuurlijk nog maar de vraag, maar het idee is goed. Dat de COBBLE is gevormd als een paasei is dit weekend natuurlijk mooi meegenomen. Wil je doneren om de COBBLE ook écht op de markt te laten komen of gewoon meer weten over dit versterkertje? Bekijk dan de Kickstarter pagina.  

EDITORS' CHOICE