REVIEW

Filmpjekijken bioscooptip - The Jungle Book


Redactie HiFi.nl | 17 april 2016

Disney is druk bezig om al hun klassieke animatiefilms nog eens dunnetjes over te doen als live-action varianten. Na onder meer Alice in Wonderland, Maleficent en Cinderella is het nu de beurt aan The Jungle Book. Filmpjekijken.com beloonde de avonturenfilm van regisseur Jon Favreau (Iron Man) waarin nieuwkomer Neel Sethi te zien is als Mowgli met 3 van de 5 sterren.

Mowgli voelt zich niet langer thuis in de jungle wanneer de angstaanjagende Shere Khan (stem van Idris Elba), de tijger die zichtbaar getekend is door de mens, bezweert alles te elimineren wat hij als een bedreiging ziet. Als Mowgli de enige plek die hij kent moet verlaten, begint hij aan een fascinerende reis op zoek naar zichzelf. In gezelschap van zijn strenge mentor, panter Bagheera (stem van Ben Kingsley), en de zorgeloze beer Baloo (stem van Bill Murray) komt hij onderweg junglebewoners tegen die nu niet bepaald het beste met hem voorhebben. De slang Kaa (stem van Scarlett Johannsson) probeert het mensenjong te hypnotiseren met haar verleidelijke blik en stem en ook apenkoning Louie (stem van Christopher Walken) wil Mowgli gebruiken voor eigen doeleinden.

Redactrice Alette Kreuze is een enorme fan van de oude tekenfilm uit de jaren zestig. "De productie van een live-action versie van The Jungle Book is een ambitieus project, maar bij het zien van de film komt al snel de vraag naar boven of de makers het wellicht beter niet hadden kunnen doen. Hoewel de film absoluut mooi in elkaar zit en visueel redelijk sterk is, komen een aantal van de dieren en hoe ze communiceren toch wel erg gefabriceerd over. Vooral de scène met Baloo en Mowgli in het water komt visueel gezien niet echt uit de verf en gedurende de film blijft het toch een beetje dieren-die-een-stemmetje-hebben-gekregen kijken. De liedjes passen goed binnen animatie, maar het lijkt nu alsof de makers zich gedwongen voelden ze ergens tussen te proppen."

Toch is de film volgens Kreuze zeker niet slecht te noemen. "The Jungle Book heeft ook een hoop sterke kanten en dit is vooral toe te dichten aan de stemmencast die overloopt van de grote namen. Bill Murray’s karakter Baloo voegt hierbij het meest aan het geheel toe en biedt de humor die de film hard nodig heeft, maar de maffia-versie van King Louie door Christopher Walken is ook een mooie vondst. Na het zien van The Jungle Book blijf je echter met een wat vertwijfeld gevoel achter. Ja, er zit absoluut een hoop goeds in deze verfilming, maar er zitten ook veel kanten aan die erop wijzen dat dit project een brug te ver was voor de makers."

De volledige recensie van The Jungle Book kun je hier teruglezen.

 

EDITORS' CHOICE