B&O PLAY introduceert Beoplay A1 Bluetooth speaker


Redactie HiFi.nl | 21 april 2016 | Bang & Olufsen

B&O PLAY heeft vandaag de Beoplay 1 geïntroduceerd, de kleinste Bluetooth speaker van het merk ooit. Het ontwerp komt van de prijswinnende Cecilie Manz en is perfect afgesteld op de moderne levensstijl. De Beoplay A1 past in je hand en weet ook nog eens een behoorlijk geluid te produceren.

“Vandaag de dag gaan mensen anders om met muziek, ze zoeken eenvoud, flexibiliteit en een elegant design. Ze willen een luidspreker die ze een rijk en diep geluidslandschap biedt, in combinatie met een naadloze mobiliteit tussen thuis en onderweg,” vertelt Henrik Taudorf Lorensen van B&O Play. “Met de Beoplay A1 verleggen we de grenzen in de productcategorie van ultra-draagbare luidsprekers en bieden we de klant de mogelijkheid om overal waar ze dat willen, te genieten van een krachtig geluid en een weergaloos design.”

Het aangename gewicht van de Beoplay A1 komt doordat dat koepel is gemaakt van aluminium, dat er niet alleen elegant uitziet maar ook bescherming moet bieden tegen de technologie binnenin de speaker. Verder is de Beoplay A1 volledig glad en heeft alleen een aantal touch buttons. Niet alleen om de elegante rode draad in het design door te trekken, maar ook omdat dit ervoor zorgt dat de speaker tegen een stootje kan. Uitstekende knoppen kunnen tenslotte alleen maar kapot gaan.  Aan de speaker is een leren draagband bevestigd om hem makkelijk mee te kunnen nemen of thuis op te kunnen hangen.

Met ruim 90 jaar ervaring heeft B&O natuurlijk ook goed nagedacht over de geluidskwaliteit. Zo wordt er gebruik gemaakt van een speciaal ontwikkeld DSP-algoritme waardoor de Beoplay 1 een 360-graden geluidslandschap kan creëren. Het maakt dus niet uit waar je staat of zit: het geluid klinkt altijd hetzelfde. Het geluid wordt geproduceerd door een aluminium, kegelvormige mid-woofer, een koepelvormige zijden ¾” tweeter en een geavanceerd DSP-filter. Deze zorgen voor een diep basgeluid tot 40 Hz, zo is te lezen in het persbericht uit Denemarken.

De batterij is ook niet verkeerd en zou bij normaal gebruik tot 24 uur mee moeten gaan. De effectiviteit van de batterij wordt gestimuleerd door het Adaptive Power Management, wat ervoor zorgt dat de versterkers met het juiste vermogen aangestuurd worden op het juist moment. Zoals vaak het geval is met kleine Bluetoothspeakers is de Beoplay A1 ook voorzien van een microfoon en dus geschikt om handsfree mee te telefoneren.

De Beoplay A1 is vanaf vandaag leverbaar in de kleuren ‘natural’ en ‘moss green’ voor een prijs van €249. Bestellen kan via www.beoplay.com/beoplaya1 of een aantal gespecialiseerde B&O winkels. 

EDITORS' CHOICE