REVIEW

Filmpjekijken bioscooptip - Bad Neighbours 2


Redactie HiFi.nl | 08 mei 2016

Seth Rogen wordt dan misschien door veel mensen gezien als luie stoner, maar als komisch acteur is er momenteel niemand zo productief als dat hij is. Vanaf deze week is hij te zien met Zac Efron, Rose Byrne en Chloë Grace Moretz in de sequel op de verrassingsshit Bad Neighbours uit 2014. Filmpjekijken.com beloonde het vervolg met 3,5 uit 5.

Rogen werkte ook weer aan het script van Bad Neighbours 2, in samenwerking met de eveneens terugkerende regisseur Nicholas Stoller. In deel twee verwachten Mac (Rogen) en Kelly (Rose Byrne) een tweede kindje. Om een nieuw huis te kunnen kopen moet hun huidige optrekje eerst nog verkocht worden, maar dat blijkt zo makkelijk nog niet. Een luidruchtige studentenvereniging met onder leiding van Shelby (Moretz) is namelijk plots langs hen komen wonen. En dus wendt het koppel zich tot hun oude vijand Teddy (Efron), omdat hij een expert is op het gebied studentenongein. En zo ontstaat er een nieuwe oorlog van grappen en grollen.

Hoofredacteur Jochem Geerdink vertelt over de nieuwe huurders van het huis naast dat van Rogen en Byrne: "De drie eerstejaars studentes Shelby, Beth en Nora (Chloë Grace Moretz, Dope's Kiersey Clemons en Beanie Feldstein) besluiten uit onvrede over het seksistische en achterhaalde beleid van de universiteit namelijk tot oprichting van Kappa Nu. Een vrouwelijke studentenvereniging met een duidelijk feministische insteek. Eén waar vrouwen gewoon zichzelf kunnen zijn in plaats van zich sletterig te kleden om zo toegelaten te worden tot de epische feesten van mannelijke disputen. Een heuse nachtmerrie voor het koppel Mac en Kelly."

Volgens Geerdink kan de sequel zich prima meten met het origineel. "Je zou op basis van bovenstaande denken dat Bad Neighbours 2 een herhaling van zetten van de eerste film is. Daarmee doe je het meer dan geslaagde vervolg echter wel tekort. Sowieso is de setting veel grootser dan bij het eerste deel. De sequel is verder allesbehalve gemakzuchtig en kent bovendien een groter aantal voltreffers dan zijn voorganger. Hoewel het geheel wel wat moeizaam en rommelig op gang komt en de komedie uiteindelijk ook niet helemaal pretentieloos is, doet Bad Neighbours 2 uiteindelijk waarvoor je erheen gaat: je komt een stuk vrolijker de bioscoop uit."

De volledige recensie van Bad Neighbours 2 kun je hier teruglezen.

 

EDITORS' CHOICE