ARTIKELSamsung

Zo beleef jij het EK het beste

Een zonnige voetbalmatch? Geen probleem!

 Het EK komt eraan en de Rode Duivels gaan hun beste beentje voorzetten. Maar als de zon schijnt in juni, en je wilt op een zonovergoten namiddag een match volgen, dan lijkt het beeld plots erg flets en vlak. De reden daarvoor is eenvoudig. De zon is een veel sterkere lichtbron dan je tv. Aangezien visuele waarneming sterk beïnvloed wordt door omliggende kleuren en lichtbronnen is het niet meer dan normaal dat een tv er op zo een moment wat flets uitziet. De enige oplossing voor dat probleem is ofwel de kamer verduisteren, ofwel een tv die helderder beeld kan produceren.

Maar verduisteren is niet altijd wenselijk. Het is een goed idee als je film kijkt, maar als er in de namiddag voetbal op tv is en al je vrienden komen kijken, dan wil je de woonkamer niet in het duister dompelen. En met de Samsung SUHD-tv’s hoeft dat ook helemaal niet. Dankzij een geavanceerde nieuwe achtergrondverlichting en het Peak Illuminator algoritme kan een SUHD-tv tot 1000 nits lichtopbrengst leveren. Dat is tot drie keer meer dan een traditionele lcd-tv. 

High Dynamic Range

 Die hoge lichtopbrengst vind je terug onder het logo HDR 1000. Dat verwijst niet alleen naar het zeer heldere beeld, maar ook naar High Dynamic Range, een nieuwe standaard voor beelden. HDR biedt de mogelijkheid om accenten met zeer hoge helderheid weer te geven. Denk maar aan een vuurwerk, of het intense zonlicht of kunstlicht van het voetbalstadion. Die accenten zijn met de huidige standaarden niet sterk genoeg weer te geven. De combinatie van HDR en de hoge helderheid van SUHD is dan ook een ideale combinatie.

Lees het volledige artikel op FWDmagazine.be >>

EDITORS' CHOICE