NIEUWSMcIntosh

McIntosh kondigt drie nieuwe producten aan

Nieuws van McIntosh, rechtstreeks van de distributeursconferentie op het Italiaanse eiland SardiniŽ. Het bekende versterkermerk kondigt namelijk drie producten aan die vanaf augustusin de winkels moeten staan: een buizen voorversterker, een phono voorversterker en een AV-speler.

C2600 buizen voorversterker

De nieuwe C2600 voorversterker van McIntosh bouwt voort op het succes van C2300 en C2500. In dit nieuwe model vind je de beste eigenschappen van zijn voorgangers, gecombineerd met een geŁpgradet buizencircuit. Aan de achterkant vind je 16 inputs voor zoín beetje alle bronnen. Denk bijvoorbeeld aan 3 balanced, 4 unbalanced, USB, MM/MC phono, 2 coax en 3 optische inputs. Verder heeft de C2600 een 32-bit/384kHz DSD DAC, waarmee je je bestanden in de hoogt mogelijke resolutie kunt afspelen. Bovendien is de voorversterker voorzien van Home Theater Pass Thru, waarmee je hem kunt integreren in een meerkanaals home cinema systeem.

Prijs: ongeveer Ä10.000

MP100 phono voorversterker

Speciaal voor alle vinylliefhebbers komt McIntosh ook met een nieuwe phono voorversterker. Deze is voorzien van MM en MC inputs, gebalanceerde en ongebalanceerde analoge outputs en optische, coax en USB digitale outputs. Mocht je mono platen bezitten, kun je gebruik maken van een speciale switch die het apparaat optimaliseert voor het afspelen daarvan.

Als je jouw vinyl wilt digitaliseren is de MP100 ook een goede optie: je kunt hem via USB aansluiten op je computer om je tracks te converteren naar 24-bit/96kHz digitale bestanden. Dankzij de compacte afmetingen (7,6 cm x 29,2 cm) past hij bovendien makkelijk in je set.

Prijs: ongeveer Ä3.000

MVP901 AV-speler

4K Ultra HD, 3D Blu-ray, Dolby Atmos, DTS:X, Auro-3DÖ Spelers die voorgaande technologieŽn allemaal ondersteunen zijn schaars, maar McIntosh voegt met de MVP901 in ieder geval een nieuw model aan dat lijstje toe. En dankzij de snelle processor heb je binnen no-time je video opstaan in de hoogste kwaliteit. Maar ook voor muziek is de MVP901 geschikt. Met de 32-bit/192kHz DAC kun je genieten van (SA)CDís en digitale bestanden via een USB flash drive of via streaming.

Prijs: ongeveer Ä7.800

EDITORS' CHOICE