NIEUWSNaim Audio

Ook op X-fi: Latham, Yamaha en Levin Design

Het aftellen kan beginnen! Nog maar een paar dagen tot de X-fi Audio Show begint en zelfs nu komen er nog officiële aankondigingen binnen.

Yamaha

Dat Yamaha aanwezig is op X-fi is oud nieuws, ruim twee maanden geleden lieten we tenslotte al weten dat de nieuwe MusicCast producten te zien en te horen zijn. Toch komt er deze week ook nog mooi nieuws vanuit het Japanse merk: de inmiddels befaamde zelf-spelende multiroompiano komt naar Veldhoven. Met deze piano slaat Yamaha een indrukwekkende brug tussen hun audio-apparatuur en de afdeling muziekinstrumenten én het is natuurlijk een mooie demonstratie van wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is. Komt dat zien.

Latham Audio

Importeur Latham presenteert dit jaar op X-fi een systeem van Naim Audio met streaming, cd én vinyl, in combinatie met luidsprekers van Neat Acoustics. Last but not least wordt het systeem geplaatst in het X-Reference rack van Quadraspire. De hoofdopstelling bestaat uit een Naim CDX2 cd-speler, NAC-N272 streamer-voorversterker, XPS-DR voeding en NAP250 DR eindversterker. Daarnaast staan er drie Well Tempered Lab draaitafels opgesteld.

Op beide dagen worden er bovendien demo’s georganiseerd. Deze duren ongeveer 20 minuten, aanmelden is niet nodig. Er is wél beperkte ruimte en tijdens de demo’s is de deur gesloten, dus zorg dat je er op tijd bent. Je vindt Latham Audio in kamer 7.
11.00 Demo 1: NAC-272 Upgrades
12.00 Demo 2: The Chord Company Demo
13.00 Demo 3: WTL+Dynavector (Vinyl)
14.00 Demo 1: NAC-272 Upgrades
15.00 Demo 2: The Chord Company Demo
16.00 Demo 3: WTL+Dynavector (Vinyl)

Levin Design

Familiebedrijf Levin Design – ontwerper Frank en marketingdame Kim Levin – is er samen met importeur Puresound ook bij op X-fi. Een echte primeur, want tot nu toe heeft Nederland nog geen kennis kunnen maken met het merk. De focus zal vooral liggen op met de hand vervaardigde borstels. Levin Design levert platenborstels voor droog (met geitenhaar) én nat (met paardenhaar) reinigen. Handvaten worden gemaakt van aluminium met POM kunststof, bij de luxere versies vind je edelhout in plaats van kunststof. Alle borstels zijn anti-statisch en 16 cm lang. Daarnaast maakt Levin Design ook nog 4 cm lange naaldborstels met geitenhaar. Deze worden standaard geleverd met een houder en zijn verkrijgbaar met zwarte of witte haren en in houten of aluminium uitvoering.

Ook te zien op de X-fi: de stekkerloze kabel van Levin Design. Dit is een kabel zonder gesoldeerde uiteinden, die dus echt doorloopt van apparaat naar apparaat. Minder overgangen betekent tenslotte een betere klank, aldus importeur Puresound. De kabels worden gemaakt van hoogwaardige metalen en zijn in verschillende soorten te krijgen. 

Tickets kosten €9,50 per stuk en zijn hier te bestellen >>

MERK

EDITORS' CHOICE