NIEUWSXavian

Xavian Natura Perla voor het eerst op Nederlandse markt

Na een paar jaar afwezig te zijn geweest op de Nederlandse markt is het Tsjechische luidsprekermerk Xavian weer terug. Dat betekent ook dat de Perla luidspreker uit de nieuwe Natura-serie nu verkrijgbaar is.

“Natuurlijkheid in alles is goed voor iedereen,” schijnt Hippocrates ooit gesproken te hebben. Met dat in het achterhoofd bracht Xavian vorig jaar de Natura-serie uit, waarbij niet alleen wordt gestreefd naar een natuurlijke sound, maar ook naar een natuurlijk design. In die serie vind je onder andere de Perla, wat Google Translate vanuit het Italiaans vertaalt naar ‘parel’.

De Perla is een redelijk compacte (315 x 190 x 236 mm) 2-weg luidspreker, samengesteld uit ‘speciaal geselecteerde compenenten’. Dat betekent in dit geval dat er bijvoorbeeld gebruik wordt gemaakt van een 150 mm polypropyleen driver en een 26 mm tweeter, beiden ontwikkeld door Xavian zelf. Dat gecombineerd net een zorgvuldig samengesteld wisselfilter en een front-firing basreflexpoort moet ervoor zorgen dat de Perla een unieke luidspreker is waar je lang van kunt genieten.

Omdat er in de serie- en productnaam gebruik wordt gemaakt van de Italiaanse taal is ook de finish logisch: Italiaanse walnoot, zonder enig gebruik van MDF. Ben je op zoek naar een wat modernere look, dan kun je hem ook in satijn wit krijgen. De adviesprijs is voor beide afwerkingen hetzelfde: 1.750 euro per paar. 

MERK

EDITORS' CHOICE