NIEUWSFocal

Focal Sopra No2 demomiddag bij AudioPerfect

Een namiddag genieten van prachtige luidsprekers? Dan kun je op zondag 11 december aanschuiven bij AudioPerfect, want daar staat de Focal Sopra No2 te spelen.

De 12.000 euro kostende Sopra No2 is, net als zijn broers uit de Sopra-serie, uitgerust met drie nieuwe technologieën: NIC, TMD en IHL. Duidelijk toch? Oke, toch wat uitleg: Focal innoveerde de technologie van de Faraday-ring rondom de voice coil om de wijzigingen van het magnetisch veld onder invloed van de beweging van de voice coil, de stroom en frequentie te elimineren. NIC, oftewel Neutral Inductance Circuit, is het resultaat. TMD staat voor Tuned Mass Damper, een rubberen ring rond de driver die vervormt tijd de uitslag. Hierdoor moet de vervorming afnemen. Tenslotte hebben we IHL, Infinite Horn Loading. Door deze techniek is er vrijwel geen luchtweerstand meer, zodat de berylliumtweeter ongestoord zijn werk kan doen.

Bovenstaand, en natuurlijk een aantal andere kenmerken, moet zorgen voor een makkelijke aanstuurbaarheid en een natuurgetrouwe weergave. Of Focal daarin is geslaagd kun je op zondag 11 december tussen 14.00 en 17.00 ervaren bij AudioPerfect in Oostkamp (BE). De luidsprekers worden dan gecombineerd met een Musical Fidelity M6Si versterker, met een Musical Fidelity M6CD cd-speler en 432EVO Aeon streamer als bronnen. Aanmelden is gewenst en kan via peter@audioperfect.be of telefonisch via +32 471 885 276. 

MERK

EDITORS' CHOICE