NIEUWSFocal

Focal Utopia by Tournaire: 's werelds duurste hoofdtelefoon

CES in Las Vegas is naast een podium voor een willekeur aan 'reguliere' productintroducties ook een show van extremen. Denk aan de Kharma Enigma Veyron EV-2, of deze machtige monoblokken van Moon Audio. In die laatste categorie vinden we ook de Focal Utopia by Tournaire, de Franse hoofdtelefoon met 's werelds stevigste prijskaartje. 

Alsof het een wedstrijdje is, heeft Focal deze imposante headset nog nét even boven de 888 monoblokken van Moon Audio geplaatst. Geen 118.888 dollar, maar de volledige 120K mag je neerleggen voor de Tournaire-uitvoering van het bekende model. In euro's afgerond op een ton, of 110.000 euro als je de exclusieve stand erbij wil.

Maison Tournaire is een Franse juwelier, een familiebedrijf van vader en zoon Philippe en Mathieu Tournaire. Hun aanvulling op het assortiment van Focal wordt gekenmerkt door het teken van 'la trilogie', het symbool van de Tournaire juweliers, dat staat voor de drie fasen van het leven: verleden, heden en toekomst. De fonkelende Utopia is vervaardigd uit 18-karaats goud en afgewerkt met zes stevige diamanten, mocht je je afvragen waar die 100.000 euro heengegaan is. 

,,Utopia by Tournaire is het resultaat van een bijzondere samenwerking," zo duidt Focal's brandmanager Sébastien Dumas zijn nieuwste blingbling. ,,De perfecte symbiose tussen een high-fidelity luidsprekerfabrikant en een juwelier vermaard om zijn symbolische en a-typische juwelen." Verder duiding in onderstaande video:

MERK

EDITORS' CHOICE