Audio-Technica onthult nieuwe budget-draaitafel

Op CES 2017 onthulde Audio-Technica de nieuwe AT-LP3, een tafel die voor relatief weinig geld behoorlijk wat features en goede geluidskwaliteit moet bieden voor de instappende vinylliefhebber.

De AT-LP3 is een snaaraangedreven draaitafel, voorzien van een damped-based constructie en een aluminium platter met 4,5 mm dikke rubberen mat om ongewilde resonantie tegen te gaan. De rechte toonarm is standaard uitgerust met een AT91R Dual MM cartridge, met een lichte, aluminium cantilever. Audio-Technica heeft bovendien rekening gehouden met eventuele upgrades, want ze brengen ook gelijk de AT-HS3 headshell uit, die toevallig een perfecte match is voor de nieuwe draaitafel.

De meest interessante feature voor een platenspeler uit deze prijsklasse is niet het feit dat hij is uitgerust met een ingebouwde phono voorversterker, maar dat je kunt schakelen tussen moving-magnet en moving-coil. We twijfelen overigens of deze functie veel gebruikt zal worden; iedereen die serieus bezig is met vinyl en het customizen van de draaitafel zal waarschijnlijk een duurder model nemen als basis. Maar toch een mooie toevoeging!

De Audio-Technica AT-LP3 zal verkrijgbaar zijn vanaf maart, de prijs zal waarschijnlijk rond de 250 euro liggen.

Lees ook: Audio-Technica DSR9BT, draadloze innovatie >>

MERK

EDITORS' CHOICE