NIEUWS

Wilson Audio Yvette medio 2017 op de markt

Wilson Audio heeft één van zijn kleinste speakers ooit gepresenteerd: de Yvette. Maar vergis je niet, bij Wilson betekent dat nog steeds een stevige vloerstaander. Het jongste model komt in 2017 ook naar de Benelux, ingevoerd door het nieuw opgerichte Reference Sounds.

Het Amerikaanse merk heeft 'simpelweg' wat technologie uit de high-end Alexx en Alexia-modellen gehaald, en in een 'kleiner' model verwerkt. Lees: een paar weergevers van nog altijd zo'n 80 kilo per stuk. Je haalt dan ook de 'meest geavanceerde en muzikaal geraffineerde uit één behuizing vervaardigde' luidspreker van Wilson Audio in huis.

De nieuwe Yvette leunt naast eerdergenoemde voorbeelden - de Alexx en Alexia - ook op voorgangers als de Sasha 2 en de Sophia. In de behuizing, opgetrokken uit Wilson Audio 'X-Material' en 'S-Material', vinden we een nieuwe generatie drivers: een 10" bass-driver, een 7" midrange uit de Alexia, en de MkIII-versie van de Wilson Convergent Synergy tweeter. Laatstgenoemde is een gepatenteerde doorontwikkeling van het merk, waarbij ze er zelf van overtuigd zijn de prestaties van domes vervaardigd uit bijvoorbeeld diamant of Beryllium te hebben overtroffen. Deze V3-versie vind je ook in de Sasha 2 en de Alexx, en doet volgens de Amerikanen wonderen op het gebied van muzikaliteit, samenhang en natuurlijke resolutie.

Kleuren zijn custom aan te brengen: de speaker wordt handgemaakt in Utah, en afgewerkt op de speciale verfafdeling van Wilson. Meer informatie over de Wilson Audio Yvette en de volledige specificaties vind je in de handleiding op de website PDF). Daarnaast maakte het merk onderstaande productvideo. In het voorjaar komen we terug met concrete prijs en marktbeschikbaarheid vanuit Reference Sound, dat rond die tijd meer nieuws heeft. Wordt vervolgd!

EDITORS' CHOICE