NIEUWS

Warner Music Group lanceert vinyl-label Run Out Groove


Redactie Hifi.nl | 31 maart 2017

De Warner Music Group opent de eigen muziekbibliotheken om tijdelijk gelimiteerde oplages van platen uit te brengen op het vinyl-only label Run Out Groove, deze week in New York gelanceerd.

Selectie van albums die in aanmerking komen voor nieuwe persing geschiedt op basis van verkiezingen op de website. De eerste edities zijn van onder meer Golden Smog, Secret Machines, Solomon Burke en Echo & The Bunnymen. 'It's All Live Now' van laatstgenoemde is de eerste plaat om op die manier verkozen te worden, en in pre-order tot en met vrijdag 31 maart.

Run Out Groove

Het nieuwe fan-gedreven label zal maandelijks drie potentiële nieuwe persingen aankondigen van albums samengesteld met muziek uit de kluizen van Warner Music, waarbij fans kunnen kiezen welke plaat daadwerkelijk zal verschijnen. 

"De Warner Music Group is de thuishaven van vele legendarische labels, waaronder Atlantic, Warner Bros., Reprise, Elektra, Sire en Rykodisch, die gezamenlijk een weelde aan vakkundig gecureerde muziek hebben voortgebracht," aldus Billy Fields, VP bij WMG. "Wat Run Out Groove uniek maakt is de 'crate-digging community' die bepaalt wat er daadwerkelijk verschijnen." De vinylliefhebbende snuffelaars, met andere woorden. "We crowdsourcen op basis van de vraag vanuit de muziekliefhebber, ik kijk er naar uit om te zien waar ons dat zal brengen."

Iedere release van het Run Out Groove-zal kent een genummerde en gelimiteerde oplage van platen die niet meer in de schappen liggen, nooit eerder uitgebracht zijn of voorzien zijn van volledig nieuw materiaal. Iedere titel komt beschikbaar voor een stricte pre-order periode van 30 dagen, enkel verkrijgbaar via de website. Na de initiële 30 dagen ligt de resterende voorraad bij deelnemende platenzaken in de VS.

Kijk voor meer informatie op runoutgroovevinyl.com.

'It's All Live Now' - laatste kans: pre-orders tot en met vrijdag 31 maart

EDITORS' CHOICE