NIEUWSBryston

Bryston BDP-3 Digital Music Player

De Bryston BCD-3 cd-speler heeft een broer met een iets andere muzieksmaak: de BDP-3 Digital Music Player lust geen cd's, maar is de nieuwe vlaggenschip netwerkspeler van het merk.

Brystonápresenteert de BDP-3 als een 'reference quality entertainment hub' geschikt om met zo ongeveer iedere digitale file of resolutie aan de slag te gaan, inclusief DSD 128 en hi-res PCM tot 32-bit/384kHz. Het apparaat kan gemakkelijk aan digitale muziekbibliotheken op NAS of USB gehangen worden, of leunen op toegang tot internetradio en lossless Tidal-streaming.

De nieuwe kroonprins heeft diverse ingrijpende verbeteringen aan boord ten opzichte van zijn voorgangers, waaronder een krachtige Intel processor met 8 gigabytes aan RAM om ook door de grotere muzieklijsten soepel te navigeren. De BDP-3 beschikt over drie USB 3.0 poorten en maar liefst vijf maal USB 2.0. Aangesloten op een DAC via S/PDIF of AES/EBU maakt het apparaat gebruik van Integrated Audio Device (IAD) met naar eigen zeggen revolutionaire jitter resultaten.á

Roon-Ready

De Bryston BDP-3 is Roon-Ready: Roon Labs heeft een software-oplossing waarmee Bryston's digitale playback hardware aan een intu´tieve, grafisch rijk muziekmanagementsysteem is gekoppeld. "We waren in de gelegenheid om een aantal hele boeiende nieuwe technieken in onze vlaggenschip muziekspeler te verwerken," als Bryston-VP James Tanner. "Ons doel was extra snelheid, verbeterde prestaties en verhoogde flexibiliteit in onze line-up, en dat is met de BDP-3 ruimschoots gelukt."

Er is nog geen Nederlandse marktbeschikbaarheid of -prijs bekend.

EDITORS' CHOICE