Audio-Technica lanceert draadloze hoofdtelefoons met high-res-weergave

Audio-Technica heeft een tweetal draadloze gesloten hoofdtelefoons uitgebracht die de nadelen van Bluetooth zouden moeten vermijden. De ATH-DSR9BT en de ATH-DSR7BT werken niet alleen draadloos, maar kunnen via usb ook high-res-bestanden weergeven. De hoofdtelefoons zijn volgens Audio-Technica toegesneden op de huidige digitale muziekweergave.

Audio-Technica

Het Japanse Audio-Technica maakt al meer dan vijftig jaar hoofdtelefoons en microfoons. Er is sinds het ontstaan van digitale audio weinig veranderd als het gaat om hooftelefoons. Te weinig, volgens Audio-Technica. Toevoeging van bluetooth en een accu maakt een hoofdtelefoon immers wel draadloos, maar niet wezenlijk anders. Bluetooth heeft bovendien als nadeel dat compressie van het muzieksignaal plaatsvindt. Met het ontwerp van de nieuwe DSR-serie is Audio-Technica een nieuwe weg ingeslagen genaamd Pure Digital Drive.

ATH-DSR9BT en ATH-DSR7BT: bluetooth en usb

De nieuwe hoofdtelefoons gebruiken Bluetooth inclusief aptX tot 24bit/48kHz, maar de vernieuwing zit met name in het door Audio-Technica ontwikkelde Pure Digital Drive systeem. “Ons Pure Digital Drive systeem omzeilt de nadelen van bluetooth. Met Pure Digital Drive blijft het signaal digitaal tot op de drivers van de hoofdtelefoon en de hoofdtelefoons hebben dan ook geen 'klassieke'-DAC of -versterker aan boord. Een Dnote-chipset van Trigence Semiconductor houdt het signaal digitaal van bron tot driver, resulterend in minder verlies,” aldus Audio-Technica’s ingenieur Kenzo Tsuihiji.

De hoofdtelefoons kunnen ook met een USB-kabel worden aangesloten om high-res-muziek weer te geven tot 24bit/96kHz. De 45 millimeter True Motion Drivers kunnen frequenties weergeven tot 45 kHz (DSR9BT) of 40 kHz (DSR7BT).

Niet alleen de elektronica is herzien, ook de pasvorm en constructie zijn volgens Audio-Technica vernieuwd. De oorschelpen zijn gemaakt van memory foam. De accu zou vijftien uur moeten meegaan. Een led-lampje op de oorschelpen verschiet van kleur afhankelijk van welke codec het muzieksignaal gebruikt.

De ATH-DSR9BT kost 499 Britse ponden en de ATH-DSR7BT kost 299 Britse ponden. Prijzen voor de rest van Europa zijn nog niet bekend.

MERK

EDITORS' CHOICE