NIEUWS

Auris Audio presenteert twee buizenversterkers

Het in Servië gevestigde Auris Audio toont volgende week twee nieuwe buizenversterkers op de High End show in München, genaamd Fortissimo en Headonia. De Fortissimo is een geïntegreerd model met KT120-buizen. De Headonia is een hoofdtelefoonversterker die twee hoofdtelefoons tegelijk kan aansturen.

Fortissimo

De Fortissimo is een geïntegreerde pentode push-pull versterker die initieel voorzien zal zijn van vier KT120 en vier ECC99-buizen. Later zal het model ook verkrijgbaar zijn met EL34, 6500 of KT88-buizen. De houten zijpanelen zijn niet alleen mooi om te zien, maar zouden ook ongewenste trillingen moeten dempen. Het apparaat beschikt over een viertal ingangen (cinch) en kan 4 ohm of 8 ohm luidsprekers aansturen. Vervorming bij 1 Watt is kleiner dan 1%. Bij de maximale uitsturing van 100 Watt loopt de vervorming op tot circa 5%. Het frequentiebereik loopt van 15 Hz tot 50 kHz en de signaalruisafstand is groter dan 85 dB. De Fortissimo is een zware jongen en weegt 30 kilogram.

Headonia

De Headonia is een single ended hoofdtelefoonversterker. De naam verwijst naar hedonisme en headphone “Welcome to Headonia,”aldus Auris. Volgens Auris kan de Headonia zo ongeveer alle huidige hoofdtelefoons aansturen, zelfs twee tegelijk. Net als de Fortissimo is de Headonia voorzien van een viertal lijningangen. Een ECC99 en een tweetal 2A3-buizen versterken het binnenkomende signaal. Ook de Headonia is een zware jongen en weegt 17 kilogram.

Geïnteresseerden worden uitgenodigd om volgende week de stand van Auris Audio in München te bezoeken die zich zal bevinden op Atrium 4, eerste verdieping, kamers F-125 en F-126.

Auris Audio

Auris Audio is in 2013 opgericht door Milomir Trosic en produceert versterkers, luidsprekers en DA-converters. Het merk heeft nog geen Nederlandse distributeur.

EDITORS' CHOICE