NIEUWSSonus faber

Sonus faber kondigt nieuwe producten aan op High End München

De Italiaanse luidsprekerbouwer Sonus faber zal de luidsprekers van de Olympica-lijn binnenkort ook kunnen leveren in de kleur wengé. Tevens zal Sonus faber details vrijgeven over een tweetal nieuwe actieve subwoofers genaamd Gravis U1 en Gravis U2. De reeds eerder uitgebrachte Sf16 en de complete Homage Tradition-productlijn zullen ook in München gedemonstreerd worden.

Sonus faber Olympica

De Olympica-productlijn bestaat uit een tweetal vloerstaanders, een centerluidspreker en een monitorluidspreker. De koper kon al kiezen uit een zwarte of een walnoten uitvoering, maar kan vanaf juli ook kiezen voor een uitvoering in wengé. Deze uitvoering is deels overgenomen uit de Homage Tradition-productlijn. Voor het overige lijkt de Olympica niet gewijzigd. Meer details zal Sonus faber deze week in München bekend maken.

Gravis U1 en Gravis U2

Sonus faber heeft de Subwoofer M gepresenteerd in 2007. Tien jaar later zal Sonus faber een tweetal nieuwe actieve subwoofers uitbrengen. De kasten van de Gravis U1 en Gravis U2 zullen deels bekleed zijn met leer. Als het gaat om de bovenkant kan de koper straks kiezen uit het nieuwe wengé of het reeds bestaande rood, walnoot of pianozwart. De drivers zullen een diameter hebben van twaalf inch met een conus die gemaakt is van een samenstelling van diverse materialen, waaronder koolstof. De drivers hebben twee spoelen die ieder een impedantie hebben van vier ohms. Iedere spoel wordt aangedreven door een klasse D-versterker.

De Gravis U1 heeft een volume van 50 liter en één driver die door twee versterkers van ieder 600 Watt per stuk wordt aangedreven. De Gravis U2 heeft een volume van 75 liter en heeft twee drivers aan boord die door versterkers van 900 Watt worden aangedreven. De U1 geeft lage tonen vanaf 20 Hz weer. De U2 begint al bij 18 Hz. Een meetmicrofoon om de subwoofers af te stellen op de luisterruimte wordt meegeleverd, alsmede een afstandbediening en een aansluitkabel van tien meter. Desgewenst kunnen de subwoofers ook draadloos worden aangestuurd. Een ontvanger wordt meegeleverd, maar een zender zal dan nog moeten worden aangeschaft.

De nieuwe subwoofers zullen vanaf de herfst van dit jaar leverbaar zijn. Prijzen zijn nog niet bekend. Wie meer wil weten is deze week welkom op de stand van Sonus faber op de High End-beurs in München (derde hal, kamer D111).

Sonus faber

Het Italiaanse Sonus faber is onderdeel van de Fine Sounds Group dat ook eigenaar is van Audio Research, Wadia Digital en sinds kort ook van het Amerikaanse McIntosh. Sonus faber bouwt uitsluitend luidsprekers.

EDITORS' CHOICE