NIEUWST+A

T+A toont nieuwe producten in München

Het Duitse T+A toont deze week een aantal nieuwe producten op de High End-Beurs in München. Het publiek kan de nieuwe Cala Multi Source Receivers bewonderen alsmede een tweetal sacd/cd-spelers en de nieuwe Berbel Skyline Edge, een geïntegreerd systeem voorzien van onzichtbare luidsprekers en wifi-techniek.

Cala Receivers

T+A’s nieuwe receivers genaamd CALA SR en CALA CDR hebben een bescheiden formaat maar kunnen muziek uit oude en nieuwe bronnen weergeven. Muziek via FM-radio, internetradio, verschillende streamingservices, UPnP, DAB+, bluetooth, usb en SP/DIF-ingangen kan allemaal worden gespeeld. De apparaten zijn zelfs voorzien van een MM-ingang en een MC-ingang. De grootste van de twee is de Cala CDR die ook is voorzien van een cd-loopwerk en 100 Watt per kanaal kan leveren.

T+A heeft veel aandacht besteed aan het design van de Cala’s. Aan de onderkant is een strip met uitschakelbare of dimbare ledlampjes geplaatst. De koper kan kiezen uit verschillende kleuren verlichting. Bediening van de Cala’s geschiedt met de FM1000, een infrarode afstandsbediening of met de T+A Control App.

MP 2500 R Multi Source SACD-Player

De MP 2500 R is het vlaggenschip van de R-Series van T+A. Het loopwerk is afkomstig uit de MP 3100 HV. De nieuwe multi-player speelt niet alleen klassieke schijfjes maar heeft ook digitale ingangen. Via de usb-ingang kunnen signalen tot aan DSD 512 worden verwerkt. Daarnaast speelt de MP 2500 R muziek die via LAN, wifi of bluetooth wordt aangeboden. Radioliefhebbers kunnen gebruik maken van FM, internetradio en DAB+. Bediening gaat ook hier met de FM1000-afstandbediening of de T+A Control App.

MP 3100 HV Multi Source SACD-Player

Volgens T+A is de sacd terug van weggeweest, net als de vinylplaat. Gebruikers willen weer iets tastbaars als het om muziek gaat, aldus T+A. De MP 3100 HV is onderdeel van de HV-productlijn van T+A, die boven de R-Series is gepositioneerd. De MP 3100 HV kan uit dezelfde bronnen muziek spelen als de MP 2500 R, maar de MP 3100 HV heeft aparte elektronica aan boord voor de verwerking van enerzijds PCM-signalen en anderzijds DSD-signalen. Het analoge gedeelte van de speler is dual-mono uitgevoerd. Bediening kan met de FD100-afstandbediening die werkt met radiogolven of de T+A Control App.

De koper van een product uit de HV-lijn kan kiezen uit zo ongeveer alle kleuren uitvoering. T+A biedt RAL-kleuren aan, maar mocht de koper autolak willen, kan dat ook. Met HV Individual kan het uiterlijk van een HV-apparaat volledig zelf worden bepaald, tot en met de kleur van de letters op de voorkant.

Berbel Skyline Egde Integrated Soundsystem

Het Skyline Edge Soundsystem is bedoeld voor naadloze integratie in de keuken. Het systeem is 135 centimeter breed en heeft onzichtbare luidsprekers. Muziek komt binnen via wifi. Ook dit apparaat kan met de T+A Control App worden bediend.

T+A showt al dit moois deze week in München. Belangstellenden kunnen gaan kijken en luisteren in Atrium 3, kamer D102 en D105.

T+A

T+A staat voor Theorie und Anwendung (of Theorie and Application) en is opgericht in 1978. Het bedrijf is gevestigd in Herford. T+A maakt versterkers, DA-converters, multi-players en luidsprekers.

MERK

EDITORS' CHOICE