NIEUWSWharfedale

Wharfedale showt nieuwe luidsprekers in München

De in Engeland gevestigde luidsprekerbouwer Wharfedale toont deze week een vernieuwde versie van de complete Diamond-luidsprekerlijn. De nieuwe lijn, genaamd Diamond 11, bestaat uit acht verschillende modellen van boekenplankmodellen tot vloerstaanders. Ook twee centerluidsprekers maken deel uit van de nieuwe Diamond 11-serie.

Diamond 11

De Diamond 11-serie bestaat uit een drietal boekenplankmodellen met de typenummers 11.0, 11,1 en 11,2. Daarnaast kan de koper kiezen uit drie verschillende vloerstaanders genaamd Diamond 11.3, 11.4 en 11.5. Twee centerluidsprekers genaamd 11.CC en 11CS maken de productlijn compleet.

De kasten van de Diamond 11-serie lopen rond af naar de achterkant. De oorspronkelijke Diamond 9-serie en Diamond 10-serie waren ook voorzien van een ronde achterkant, hetgeen Wharfedale Product of the Year Awards heeft opgeleverd in 2005 en 2009. De afgeronde kasten zijn niet alleen mooi om te zien maar dragen ook bij aan de stijfheid van de constructie.

De drivers van de Diamond 11 zijn ook herzien. Wharfedale heeft zwaardere magneten geplaatst en heeft de conussen van de woofers en middentoners stijver gemaakt. Ook de tweeter is herzien volgens Wharfedale.

De levering van de nieuwe luidsprekers zal in juli starten. Kopers kunnen kiezen uit de kleuren zwart, wit, walnoot en rozenhout. Prijzen zullen variëren tussen 150 en 1.000 Britse ponden. Prijzen voor de rest van Europa zijn nog niet bekend.

Wharfedale

Het Britse Wharfedale is in 1933 opgericht door Gilbert Briggs. Wharfedale bouwt uitsluitend luidsprekers.

EDITORS' CHOICE