Bang & Olufsen maakt eigen bier met innovatieve bierbrouwer

Bang & Olufsen en bier. Niet het eerste dat in je opkomt als je aan Bang & Olufsen denkt. Of omgekeerd natuurlijk. Toch is dit Deense exclusieve audiomerk een samenwerking aangegaan met de alom gerespecteerde en innovatieve bierbrouwer Mikkeller voor de productie van Beobrew.

Niet zomaar een biertje zo schijnt. Want bij het twee weken durende productieproces van Beobrew wordt een draadloze Beoplay A1-luidspreker in de gevulde fermentatietank geplaatst en wordt er continu muziek mee afgespeeld.

Fementerende mengsel

Het geheim van deze formule zit ‘m niet in het materiaal van de behuizing van de Beoplay A1 of de stroom die de speler levert, maar puur en alleen in de muziek die via de luidspreker wordt afgespeeld in het fermenterende mengsel.

Volgens meesterbrouwer Kyle Wolak van Bierbrouwer Mikkeller “produceert de Beoplay A1-luidspreker namelijk een uniek trillingspatroon dat het gistingsproces extra ondersteunt tijdens het fermentatieproces. Dat stimuleert dan weer de vorming van nóg smaakvoller bier dan normaal al het geval is.”

Bierbrouwer Mikkeller omschrijft de smaak van Beobrew als “fris en aromatisch met een vleugje citroen- en bloemensmaak.” Maar de redactie blijft natuurlijk kritisch; eerst proeven en dan geloven. Vooralsnog is dit exclusief gebrouwen bier alleen beschikbaar in Denemarken, Zweden, Duitsland, Spanje, Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk (op online bestelling).

EDITORS' CHOICE