NIEUWS

Soundtrack Stranger Things verschijnt op cassetteband en vinyl

Lakeshore Records heeft bekendgemaakt dat de soundtrack van de populaire Netflix-serie Stranger Things wordt uitgebracht op cassetteband en vinyl.

De Netflix-serie Stranger Things is een spannende horrorserie die zich flink heeft laten inspireren door de jaren tachtig. De soundtrack van die serie bewees zich eerder al als prima achtergrondmuziek en is inmiddels al verkrijgbaar op cd en als download. Maar de soundtrack wordt ook uitgebracht op cassetteband en vinyl.

Dat laat Lakeshore Records vrijdag weten. De soundtrack bestaat uit twee delen en wordt deze zomer uitgebracht op de twee platformen die terug zijn van weggeweest.

Stranger Things op je Walkman

Mocht je thuis nog een cassettedeck of een Walkman hebben, dan kun je vanaf 14 juli de cassette met daarop de soundtrack kopen. Die cassette is aanvankelijk alleen verkrijgbaar bij Urban Outfitters, maar zal in de loop der weken ongetwijfeld ook online (tweedehands) verkrijgbaar zijn. Het hoesje van het bandje wordt vormgegeven alsof het een oude videoband is.

Ook de editie op vinyl is vanaf die dag beschikbaar, in een luxe uitvoering. Beide soundtracks worden geleverd met een poster, wat personageskaarten en platen met verschillende kleuren. Ook van deze versie is nog niet bekend of die officieel in Nederland verkrijgbaar zal zijn, maar tweedehands kanalen zullen ongetwijfeld een mooi aanbod hebben tegen de tijd dat de release heeft plaatsgevonden.

Stranger Things op Netflix

Dat de Netflix-serie Stranger Things zo'n succes is, is niet zo vreemd. Er heerst momenteel een trend dat alles dat retro of nostalgisch is, weer hip is. De serie speelt handig in op die hype door elementen te herintroduceren die we voorheen tegenkwamen in oudere thrillers, avonturen- en horrorfilms. De serie doet enorm denken aan het oudere werk van Steven Spielberg en Stephen King. 

Het eerste seizoen van Stranger Things staat nu in z'n geheel op de videostreamingdienst Netflix. Het tweede seizoen gaat dit jaar op 31 oktober van start. Wil je wekelijks zien welke films, series, documentaires en caberetspecials Netflix online zet? Houd dan zustersite Homecinema Magazine in de gaten voor updates.

EDITORS' CHOICE