NIEUWSDaniel Hertz

Daniel Hertz lanceert M11: handig voor bi-amping

Het in Zwitserland gevestigde Daniel Hertz heeft een nieuwe geïntegreerde stereoversterker genaamd M11 op de markt gebracht. Onderscheidend is het feit dat de M11 vier eindtrappen aan boord heeft en dus vier kanalen kan aansturen. De M11 lijkt dus bij uitstek bedoeld te zijn voor de liefhebbers van bi-amping.

Daniel Hertz M11

De M11 is volgens Daniel Hertz een compromisloze oplossing voor luisteraars die gebruik maken van bi-amping. De vier even krachtige eindtrappen van de M11 werken in klasse D met een resolutie van 384 kHz en kunnen gelijktijdig 200 Watt per stuk aan acht Ohms leveren of 400 Watt aan vier Ohms.

Om de versterker volledig af te stemmen op de gebruikte luidsprekers is software ingebouwd met de naam Mighty Cat. De crossover is programmeerbaar en externe crossovers kunnen dus vervallen als de luisteraar gebruik zou willen maken van bi-amping. De woofer heeft immers zijn eigen eindtrap evenals de tweeter samen met de middentoner. Klasse D-versterkers zijn klein, hebben een zeer hoog rendement en produceren nauwelijks warmte. De kast van de M11 is dan ook grotendeels leeg, ondanks het royale uitgangsvermogen.

De versterker is voorzien van een drietal analoge ingangen met een hoge impedantie. Een aangesloten bron zal dus nauwelijks worden belast. Voorts zijn drie digitale ingangen aanwezig:192 kHz usb, 192 kHz coax en 48 kHz draadloos (24 bit). De M11 is modulair gebouwd. Vervanging van onderdelen zou dan ook eenvoudig moeten zijn.

De M11 wordt met de hand gebouwd in Italië vlakbij Venetië en is verkrijgbaar in de kleuren zilver en goud geanodiseerd aluminium. De verkoopprijs is overigens 30.000 euro en hij is reeds leverbaar. De partner voor de M11 is de M4-luidspreker, een nieuwe kleinere variant van het referentiemodel M1.

Daniel Hertz

Daniel Hertz is de naam van het bedrijf dat in 2007 door Mark Levinson is opgericht en in Zwitserland is gevestigd. Omdat Mark Levinson de rechten op het gebruik van zijn eigen naam niet meer in bezit had, heeft hij een nieuwe naam bedacht voor zijn nieuwe audiobedrijf. Daniel is de meisjesnaam van Levinson’s moeder. Hertz was de naam van zijn achteroom Heinrich Hertz (1857 – 1894), de Duitse natuurkundige wiens naam wordt gebruik als maateenheid voor frequentie. Daniel Hertz maakt luidsprekers en versterkers.

EDITORS' CHOICE

 • Review
  Review Elac EA101EQ-G `Elements` versterker
  Review
  lees meer »
 • Achtergrond
  Hifi op budget - tot 50.000 euro
  Achtergrond
  lees meer »
 • Review
  Review: Pro-Ject Pre Box S2 - compacte klasse
  Review
  lees meer »