NIEUWSSony

Sony gaat wederom vinylplaten produceren

Sony is voornemens om voor het eerst sinds 1989 te beginnen met de productie van nieuwe vinylplaten. De eerste platen moeten in maart volgend jaar beschikbaar zijn.

Dat meldt Agence France-Presse donderdagavond. Sony begint de productie binnenkort in een fabriek ten zuidwesten van Tokyo. Hoewel Sony zelf nog niet heeft laten weten uit welke genres de muziek op de platen afkomstig zijn, laat AFP wel alvast weten dat het in elk geval om oudere en populaire Japanse nummers gaat. 

Het bedrijf heeft 29 jaar geleden de productie van vinylplaten gestaakt, zodat het zich kon storten op de productie van de cd. Maar omdat muziekliefhebbers steeds vaker op zoek gaan naar muziek op een langspeelplaat, en de verkopen niet in 25 jaar zo hoog zijn geweest, heeft Sony dus bedacht dat het een verstandige zet is zich wederom op vinyl te richten. Maar de cd is gelukkig ook nog niet dood.

Vinyl is dus definitief terug van weggeweest. Er is echter nog wel een probleem: Sony heeft moeite met het vinden van mensen die de platen kunnen persen. Daarom duurt het dus nog even voordat we de nieuwe Sony-platen zelf kunnen vasthouden en beluisteren.

EDITORS' CHOICE