NIEUWS

Knipoog naar vroeger: Tutti Audio toont duurste alles-in-n audiomeubel ooit

Halverwege de twintigste eeuw waren alles-in-één audiomeubels populair. Dit waren meubels met deurtjes en een klep waarin een platenspeler, radio, versterker (met buizen!) en luidsprekers waren verwerkt. Met de komst van losse hifi-componenten in de jaren zeventig verdwenen dit soort alles-in-één meubels vrij snel uit beeld. Het Britse Tutti Audio heeft de lancering van het Audiophile Stereogram aangekondigd. Vintage en retro druipen er vanaf, maar onder de motorkap bevindt zich nieuwe techniek. Het kost wel een paar centen, maar de koper kan zijn aankoop verregaand laten personaliseren.

Tutti Audio Audiophile Stereogram

Het nieuwe audiomeubel van Tutti Audio geeft een vette knipoog naar vroeger, maar is intussen wel voorzien van bluetooth, wifi, usb en geïntegreerde luidsprekers van Icon Audio. Digitale en analoge bronnen kunnen probleemloos worden aangesloten. De bouw van het basismeubel neemt volgens Tutti Audio circa tweehonderd uur in beslag. Dat is 16 tot 20 weken wachten alvorens kan worden geleverd.

Voor het overige heeft de koper een verregaande keuzevrijheid als het gaat om techniek en kleurstelling. Buizenversterker? Of liever een transistorversterker? Draaitafel? Ook een cd-speler en/of streamer? Op verzoek kan het allemaal worden geplaatst. Een setje luidsprekers van Icon Audio met een maximale belastbaarheid van 90 Watt zit er al in.

Alle vakjes en planken kunnen worden verlicht en de koper kan kiezen uit verschillende kleuren verlichting. Ook de buitenkant van het meubel kan in verschillende kleuren worden afgewerkt.

De koper moet een goed gevulde portemonnee hebben, want een leeg meubel met alleen luidsprekers kost circa 18.000 Britse ponden. Het basismodel dat is voorzien van een Icon Audio buizenversterker, Pro-ject Debut Carbon draaitafel en een cd-speler/streamer van Onkyo van het type C-N7050 kost ongeveer 20.000 Britse ponden.

Het zal ongetwijfeld beter klinken dan vroeger bij opa en oma in huis. De koper zal echter bewust voor de vintage-look moeten kiezen, want voor een dergelijk bedrag is een uitstekende en vermoedelijk beter klinkende complete audio-installatie te koop van een willekeurig merk. Wellicht blijft er dan zelfs nog geld over om een timmerman aan het werk te zetten voor een fraai gepersonaliseerd audiomeubel.

EDITORS' CHOICE