NIEUWS

Zomerrubriek: Hi-Visits opnieuw bezocht

In de zomermaanden hebben we het traditioneel wat rustiger, ook bij HiFi.nl. Zo tussen de voorjaarsgekte van High End München en de vele productpresentaties vanaf september - deels opnieuw vanuit Duitsland, met IFA 2017 - hebben we daarom volop gelegenheid eens terug te blikken op de eerste helft van het kalenderjaar. 

Vandaag doen we dat met 5 HiVisits die in de afgelopen maanden zijn verschenen. We beginnen met een bezoekje aan de Hilversumse Wisseloord Studios. Dat mag dan het meest recente artikel uit dit overzicht zijn, maar deze herplaatsing heeft een specifieke redenen. We maakten er namelijk kennis met de compleet vernieuwde Q-Serie van KEF, en daar kon collega Jamie er direct een paar van mee naar huis nemen. Die review lees je zondag 9 juli op HiFi.nl, dus bij dezen nog eens een terugblik naar Hilversum.

Alpha High End-show

Voor het tweede item in dit overzicht blijven we bij Jamie, maar gaan we wel even de grens over. In maart was hij namelijk bij de Cost Is No Object-show van Alpha High End in Antwerpen. Een show die volledig in het teken stond van het Duitse Avantgarde Acoustic. Interessant, want het merk uit Lautertal, ten zijden van Frankfurt, is 'momenteel wellicht de beste bouwer van hoogwaardige hoornspeakers op deze planeet.'

Show én interview bij Rhapsody

Terug naar Hilversum. Harry van Dalen en zijn team hadden er - eveneens in maart - een show op de agenda met de naam Nature of Sound, waarbij Werner Ero de gelegenheid zag om eens uitgebreid met Soulution-topman Cyrill Hammer in gesprek te gaan. 

"Wat onze benadering zo afwijkend ten opzichte van veel anderen maakt, is dat wij net als bijvoorbeeld het Amerikaanse audiomerk Spectral voor een extreme breedbandigheid hebben gekozen. Op zich een vrij logische gedachte, want hoe hoger de bandbreedte, hoe sneller de schakeling kan reageren, hoe kleiner de fasefouten en hoe beter de stijgtijd is. Wat wij echter specifiek anders doen dan alle anderen is het toepassen van een hele hoge mate aan tegenkoppeling." Je leest het verslag en het interview hier.

Stevige uitbreiding AudioXperience

Eind mei werden we in Nuenen verwelkomd door onderstaand gezelschap, voor een jubileumweekend én feestelijke heropening: 

Bepaald niet de eerste keer dat HiFi.nl er over de vloer kwam, maar de meimaand stond dan ook in het teken van een forse uitbreiding van het inmiddels tien jaar oude AudioXpierence. Trotse mede-eigenaar Martijn Lavrijsen: "De belangrijkste reden: we wilden graag een grotere luisterruimte in de sfeer van een woonkamer aan het aanbod toevoegen. Daar kunnen high-end systemen met luidsprekers zoals de Bowers & Wilkins 800 D3 en Magico S5 MKII nu permanent opgesteld staan." Lees het hele artikel hier.

iEar' Ultimate sound and vision

Voor de laatste terugblik blijven we in Brabant. In Tilburg, om precies te zijn. "Een typische industriestad waar iEar’ al bijna 15 jaar een opvallende groei doormaakt. Hoe? Door een geheel andere kijk op de materie en een klantbenadering die daar naadloos op aansluit. Voeg daarbij een opvallend breed en diep assortiment, wat door vakbekwaam personeel met veel oog voor het overkoepelende (thuis)integratieverhaal wordt gedemonstreerd en je hebt een winnende formule in handen." Lees het hele artikel hier.

EDITORS' CHOICE