ARTIKELMarantz

Video: Dit plant Sound United voor het komende jaar

Aan het begin van de zomer waren we aanwezig op de European Dealer Conference van Sound United. Het is je vergeven als je die naam niet meteen herkent, want die firmanaam was tot voor kort enkel echt bekend in de Verenigde Staten. Dit voorjaar werd Sound United echter de nieuwe eigenaar van D&M Holding, de groep achter Denon en Marantz. En dat zijn natuurlijk wel heel illustere namen.

Voor Sound United was de EDC-beurs een eerste echte ontmoeting tussen de nieuwe top Ė die toch ook veel oude namen bevat Ė en hun partners. En dan spreken we vooral over distributeurs en winkeliers, de partijen die natuurlijk benieuwd zijn naar wat de plannen zijn van de groep. Die werd uitgebreid uit de doeken gedaan door Kevin Duffy, de CEO van Sound United, en Terry O'Connell, de Europese topvrouw van het bedrijf. OíConnell is natuurlijk een heel bekend gezicht voor fans van Marantz en Denon, want de Ierse zit al heel lang mee aan het stuur.

Bieden hadden best veel te melden, met als hoogtepunten de aankondiging dat HEOS de transitie maakt van submerk van Denon naar een ingrediŽnt bij de verschillende Sound United-merken. De typische HEOS-toestellen blijven bestaan. Meer zelfs, op EDC werden de nieuwste HEOS-toestellen zelfs uitgevoerd in de schijnwerpers gezet. De HEOS AVR en HEOS Bar met HEOS Subwoofer zijn inmiddels bij ons op de testbank gelegd, dus die recensies moet je zeker nalezen. Maar in de toekomst zal HEOS ook veel meer aanwezig zijn in de klassiekere hifi- en surroundproducten van Denon en Marantz. Die ruime categorie noemt Sound United hun Core-segment, hun kern. Het geeft aan dat ze in hart en nieren een hifi-bedrijf blijven. HEOS zal ook de overstap maken naar Polk Audio- en Definitive Technology-toestellen.

Daarmee vallen de twee merknamen die eigenlijk de ruggengraat van Sound United vormen, toch tot de groep D&M overnam. Polk en Definitive Technologie zijn beiden in het verleden beschikbaar geweest in de Benelux, maar de laatste jaren waren ze zo goed als onzichtbaar. Daar komt weer verandering in, want op korte termijn komen de Amerikaanse producten onze kant uit. Dit en meer, daar ontdek je alles over in onderstaande video.

MERK

EDITORS' CHOICE