ARTIKELPolk Audio

Video: Waar staan Polk en Definitive Technology voor?

Het kwam al in onze eerste EDC-video aan bod: Marantz en Denon zijn nu deel van een grotere Amerikaans groep die ontstond rond twee typische VS-luidsprekermerken. We hebben het dan uiteraard over Polk Audio en Definitive Technology, de merken van Sound United. Beiden zijn grote namen die serieuze marktaandelen bezitten in de Verenigde Staten. Niet onbelangrijk dus, zeker als je weet dat ze op korte termijn naar Europa willen komen.

Maar voor de doorsnee Nederlander en Belg zijn zowel Polk als Definitive Technologie geen echt bekende namen. Nochtans staan ze elk wel voor iets. Om te achterhalen wat er nu bijzonder zou zijn aan beiden, klampten we op de Europese Dealerconferentie van Sound United Michael Greco aan, de Brand Director van Polk Audio, en Joel Sietsema, vice-president bij Sound United en overduidelijk een grote fan van Definitive Technology. In onderstaande video laten we de twee heren aan woord om uit te leggen wat ook technologisch en designmatig eigen is aan de twee merken.

Ook interessant om weten: zowel Polk Audio als Definitive Technology heten zeer Amerikaans te klinken, maar Sound United onderzoekt nu of ze een meer Europese tuning zou toepassen op producten die naar onze regio komen. Daarbij zou er op de diensten van Karl-Heinz Fink worden gerekend, de luidsprekerontwerper die recent opviel met het Concept 500-ontwerp van Q Acoustics en de Mission LX-reeks.

MERK

EDITORS' CHOICE