NIEUWS

Bossa Sound Moonraker luidsprekersysteem


Rob Nijman | 24 juli 2017 | Fotografie Fabrikant

Nieuws van Elipson? Een verrassend model van het eveneens Franse Cabasse? Nee, de opvallende Moonrakers zijn een product van Bossa Sound, een audiomerk uit California, USA.

De Bossa Sound Moonraker is een met de hand samengesteld speakersysteem vervaardigd uit materialen die door lokale productie tot stand kwamen, van het ontwerp tot de kasten, poten, printplaten en het verpakkingsmateriaal. Het minimalistische design doet, nogmaals, sterk denken aan de genoemde merken uit Frankrijk, maar of het qua weergave vergelijkbare prestaties heeft durven we niet te melden. De ronde bol van gebogen polymeer moet zorgen voor stevig verminderde resonanties, resulterend in een 'verbazend gebrek aan hardheid' in het geluid.

Hoewel het ontwerp en de bijbehorende fotografie weggelopen lijken uit de jaren '50, belooft Bossa Sound een volledig modern systeem: de driepootjes met hun 17cm woofers en 20mm tweeters kunnen zowel bedraad als draadloos aan de slag dankzij optische, coaxiale en analoge aansluitingen en Bluetooth aptX. Versterking wordt verzorgd door een Klasse D-module met een totale output van 150 Watt: 50 Watt RMS x 2 bass amplifier en 25 Watt RMS x 2 treble amplifier.

Voor de liefhebber: een paartje Moonrakers kost zo'n 2400 dollar. Voor dat geld krijg je een stereo-opstelling inclusief houten pootjes (uitgevoerd in 'teak', 'ash' of 'walnut'), een afstandsbediening, de benodigde bekabeling en een handleiding. Bestellen doe je op de website, shipping is alleen gratis binnen de VS.

EDITORS' CHOICE