NIEUWSKlipsch

Klipsch kondigt Reference Dolby Atmos-speakerpaar aan

Klipsch heeft deze week haar Reference Dolby Atmos-speakerpaar onthuld. Deze luidsprekers vallen in dezelfde lijn als de Reference Premium-speakerserie en moeten nieuwe dimensies aan de 3D-luisterervaring van homecinema gaan meegeven.

De nieuwe speakers maken gebruik van dezelfde technologie die ook aanwezig is in de andere Dolby Atmos-modellen van de fabrikant, die de speakers een distinctief geluid meegeven.

Dolby Atmos is een standaard op het gebied van surround sound, die het geluid indrukwekkender moet maken. Het belangrijkste kenmerk van Dolby Atmos zijn de surround-effecten die boven de luisterpositie plaatsvinden. Hierdoor wordt bijvoorbeeld het vallen van regen op een dak of een overvliegend vliegtuig realistischer weergegeven en word je als luisteraar in de actie ondergedompeld.

Gecontroleerde directiviteit van Klipsch

Klipsch staat bekend om het gebruik van gecontroleerde directiviteit. De nieuwe Reference Dolby Atmos-speaker maken ook hier gebruik van, evenals de gepatenteerde Tractrix-hoorntechnologie. Zo worden de speakers niet alleen heel gevoelig, ook zouden ze daardoor in staat moeten zijn het geluid in fijn detail te weergeven.

EDITORS' CHOICE