Métronome viert 30-jarig jubileum met introductie Kalista Ea

Het Franse Métronome Technologie is ooit begonnen als luidsprekerbouwer, maar dat is inmiddels dertig jaar geleden. Het bedrijf wil zijn wortels echter niet verloochenen en heeft daarom ook vanwege het jubileum een manshoge vloerstaander genaamd Ea ontwikkeld die voor het eerst op de afgelopen High End-beurs in München is getoond. Métronome Technologie heeft meteen een nieuw merk gecreëerd met de naam Kalista. De Kalista Ea is bijna twee meter hoog en wordt in Frankrijk gebouwd.

Kalista Ea

Ea is de naam van de Mesopotamiaanse god van de kunst en techniek, aldus Métronome. E.A. is voorts een afkorting van Enceinte Acoustique, het Franse woord voor luidspreker. De Ea is van verschillende materialen gemaakt: hout voor de boven- en onderkant en massief aluminium voor het middelste gedeelte.

De Ea is een drieweg bassreflex-systeem met vijf drivers. Lage tonen worden door twee woofers van 38 centimeter weergegeven die zijn voorzien van een conus van koolstofvezel. De twee middentoners hebben een diameter van 20 centimeter en een conus van een composiet van papier en grafiet. De 25-millimeter grote tweeter is gemaakt van magnesium. De impedantie bedraagt vier Ohm. De Ea’s wegen 150 kilogram per stuk.

De Ea's zullen voor 120.000 euro van eigenaar gaan wisselen. De koper kan kiezen voor een afwerking in alle RAL-kleuren. Het is nog niet bekend wanneer de luidsprekers in de winkel zullen staan.

EDITORS' CHOICE

 • Review
  Review Elac EA101EQ-G `Elements` versterker
  Review
  lees meer »
 • Achtergrond
  Hifi op budget - tot 50.000 euro
  Achtergrond
  lees meer »
 • Review
  Review: Pro-Ject Pre Box S2 - compacte klasse
  Review
  lees meer »