NIEUWSEstelon

Estelon toont Extreme Legacy luidsprekers aan Rolls-Royce liefhebbers

Het is Estland gevestigde Estelon heeft zijn manshoge vloerstaander genaamd Extreme Legacy Edition voor het eerst getoond op een bijeenkomst van Rolls-Royce liefhebbers in Engeland. Een landhuis uit de zestiende eeuw en een groot aantal Rolls-Royce’s en Bentley’s functioneerden als decor. Geen wonder, de Extreme Legacy Edition bevindt zich in dezelfde prijscategorie.

Estelon Extreme Legacy Edition

De kast van de nieuweling is gespoten met een grijze metallic laksoort die vaker wordt gebruikt in de auto-industrie dan bij de bouw van luidsprekers. Ontwerper Alfred Vassilkov: “een groot ingenieur zei ooit ‘neem het beste dat bestaat en verbeter dat vervolgens’. Deze ingenieur was Sir Henry Royce en zijn niet aflatende drang naar perfectie heeft ons geïnspireerd tot de bouw van de Extreme Legacy Edition. Innovatieve techniek en mooie vormgeving hoeven elkaar niet uit te sluiten. Als mensen naar een luidspreker van Estelon luisteren, dan spreken ze niet over geluidsreproductie, maar over de muziek zelf.”

Twee woofers van ieder tien inch met aluminium conussen, een midwoofer van tien inch met een aluminium conus, een middentoner van zeven inch met een keramische conus en een tweeter van 1,5 inch met een diamanten conus zetten het muzieksignaal om in geluid.

Het gaat overigens om draadloze luidsprekers die ieder twee versterkers van 260 Watt per stuk aan boord hebben. De luidsprekers wegen 285 kilogram per stuk. De hoogte is verstelbaar tussen 178 en 208 centimeter. De kast is gemaakt van een marmerachtig composietmateriaal. Het frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 45 kHz. Bediening vindt plaats met de Estelon App. Alle gebruikelijke audioformaten zoals WAV, AIFF en DSD worden ondersteund, inclusief Roon.

Het is nog niet bekend wanneer de luidsprekers in de winkel zullen staan. Een setje Estelon Extreme Legacy Edition’s zal 250.000 euro gaan kosten. Gelukkig hoeft de gebruiker niet ook nog versterkers te kopen.

EDITORS' CHOICE