ARTIKEL

Verslag Invision Europe: Home Technology Showcase 2017

Op de Home Technology Showcase presenteerde Invision Europe de noviteiten van de merken die binnen het portfolio van deze integrator vallen. Derhalve een kort verslag vanuit VUE in Hilversum. 

Afgelopen mei organiseerde Invision Europe de eerste Home Technology Showcase 2017 in VUE Hilversum. Deze locatie past precies bij de wereld die Invision Europa via haar dealers bij de consument thuis wil aanbieden. VUE Hilversum beschikt momenteel over de meest geavanceerde vorm van beeld en geluid die een bioscoop aan kan bieden. 

Ook voor de thuisconsument

Veel beter kun je het niet krijgen. Een tweetal Christie digital cinema laserprojectoren zorgen voor een ongekende beeldkwaliteit met een zéér uitgebreid kleurenpallet. Er zijn twee projectoren die tegelijkertijd het beeld produceren. De beelden vallen dan over elkaar heen. Door deze constructie zijn zéér diepe zwarten mogelijk en uiteraard 3D-beeld. Daarnaast is er het superieure Dolby Atmos geluid. Er zijn dus 64 audio-kanalen, met per kanaal meerdere luidsprekers. De link met Invision Europe is snel gelegd.

Tijdens een demo werd het enorme projectie- en soundsystem van VUE bediend vanaf een simpele tablet. Daar kunnen snel achter elkaar filmfragmenten worden gekozen en vertoond en bijvoorbeeld licht en climate in de zaal geregeld. Invision Europe liet daarmee aan de dealers zien dat er met de producten die leverbaar zijn, zulke geautomatiseerde oplossingen ook gemaakt kunnen worden voor de thuisconsument. Niet alleen op het gebied van beeld- en geluid, maar ook met betrekking tot security, klimaatregeling en andere vormen van home-automation. 

Merken en producten

Tijdens dit event werden de belangrijke merken gepresenteerd en de nieuwe producten. Mark van Zon, general manager van Invision Europe, gaf aan dat er vanaf oktober vorig jaar gestart is met de distributie in de Benelux van de merken die nodig zijn voor deze vormen van automatisering. Van de verschillende merken werden productexpertsingevlogen. De aanwezige dealers kregen informatie over custom install en de noviteiten die merken als WyreStorm, LILIN, Luxol, Pro Control, Nest en RTI annonceerden.

Voor de consument kunnen deze merken voorzien in geïntegreerde oplossingen voor home-automation. Denk aan de fraaie in- en opbouw televisies van Aquavision, de multizone audio-streaming oplossingen van Autonomic, video-beveiliging van LILIN en de professionele netwerkoplossingen van Luxul, die daarmee een basis kunnen zijn waar alle entertainment, beveiliging en domotica door verbonden kan zijn. In de reeks Nest producten zijn bijvoorbeeld intelligente thermostaten en koolmonoxide-melders. Producten die energie willen besparen en bij willen dragen aan een comfortabele leefomgeving.  Origin Acoustics levert inbouwluidsprekers en subwoofers.

Daarmee is het mogelijk om het aantal vereiste luidsprekers voor bijvoorbeeld een Dolby Atmos oplossing uit het zicht weg te bouwen. RTI zelf levert multiroom audio-oplossingen en systemen voor remote bediening. Daarmee is audio en video op afstand benaderbaar, maar ook klimaatregelsystemen en verlichting. RTI is onder andere compatible met bij de consument bekende merken zoals Denon, Marantz, Philips HUE en Arcam. User-interfaces zijn volledig te personaliseren en ook beschikbaar op iOS en Android. Voor 1-kamer AV-afstandsbedieningen is Pro Control ideaal. Deze producten gaan verder dan de standaard universele afstandsbediening. Zo is er een gepersonaliseerde user-interface mogelijk en kan via het Pro Control Zigbee systeem feedback worden ontvangen van de te bedienen apparaten. 

Oplossing

Op deze informatiedag bleek dat het voor de consument makkelijk is om zaken te doen met een dealer van Invision Europe. Voor elke toepassing is wel een oplossing en de verschillende producten van de leveranciers kunnen makkelijk met elkaar geïntegreerd worden.   

EDITORS' CHOICE