NIEUWSSennheiser

Sennheiser presenteert over-ear HD 660 S en in-ear IE 800 S

Het Duitse Sennheiser heeft twee nieuwe hoofdtelefoons gepresenteerd. De HD 660 S is een over-ear model en is feitelijk de opvolger van de HD 650. De IE 800 S is een in-ear model en is een verbeterde versie van de IE 800. Beide modellen zullen volgens Sennheiser deze maand hun weg naar de winkel vinden.

Sennheiser HD 660 S: open over-ear hoofdtelefoon

De nieuwe HD 660 S is de opvolger van de HD 650 die alweer zo’n veertien jaar wordt verkocht. De nieuweling heeft betere drivers. De HD 660 S heeft een lagere impedantie dan zijn voorganger. Met 150 Ohm impedantie zal de nieuwe hoofdtelefoon geen hoge belasting vormen voor de meeste apparaten waaronder ook draagbare muziekspelers of smartphones.

Sennheiser levert verschillende kabels mee. De HD 660 S kan gebalanceerd worden aangesloten en niet tot verrassing adviseert Sennheiser gebruik van zijn eigen hoofdtelefoonversterker van het type HDV 820. De oorkussens zijn zacht en vanwege de open ovale oorschelpen ontstaan geen warme oren.

Het frequentiebereik van de HD 660 S loopt van 10 Hz tot 41 kHz, op –10 dB niveau. Harmonische vervorming is kleiner dan 0,04 procent (1 kHz, 100dB). Met een gewicht van 260 gram (zonder kabel) zou de hoofdtelefoon makkelijk mee te nemen moeten zijn.

De HD 660 S zal in de loop van deze maand in de winkel liggen voor een prijs van net geen 500 euro.

Sennheiser IE 800 S: in-ear hoofdtelefoon met afneembare kabels

Liever geen over-ear hoofdtelefoon? Sennheiser heeft een nieuwe versie van de IE 800 uitgebracht, genaamd IE 800 S. De nieuwe in-ears heeft drivers van zeven millimeter en de weergave van lage tonen zou zijn verbeterd. Ook de IE 800 S wordt geleverd met afneembare kabels en kan dus zowel symmetrisch als asymmetrisch worden aangesloten.

De IE 800 heeft een techniek die door Sennheiser “dual-chamber absorber” wordt genoemd (D2CA). Het komt er kort gezegd op neer dat het wegdrukken van de zachte componenten van het signaal door luidere componenten wordt tegengegaan. De verschillende maten oordopjes die worden meegeleverd zijn gemaakt van een materiaal dat zich vormt naar het oor van de gebruiker. Sennheiser levert ook een leren opbergetui mee om alles in te stoppen.

De impedantie van de IE 800 S is 16 Ohm. Het frequentiebereik loopt van 5 tot 46,5 kHz. De harmonische vervorming is kleiner dan 0,06 procent.

Ook de IE 800 S zal deze maand beschikbaar komen. De verkoopprijs is net geen 1.000 euro. De IE 800 S is daarmee één van de duurste in-ears op de markt, net zo duur als de Beyerdynamic Xelento.

 

 

 

 

 

 

EDITORS' CHOICE