NIEUWSAuralic

AURALiC Polaris in prijs verlaagd

Dynaudio Benelux, importeur voor Nederland van het Chinese Auralic, kondigt aan dat de Polaris van Auralic, een geïntegreerde versterker tevens streamer, per direct in prijs is verlaagd. De Polaris stond tot 1 oktober jl. voor bijna 4.000 in de prijslijst. De prijs is met 1.000 euro verlaagd. Dit is geen tijdelijke aanbieding maar een vaste verlaging.

AURALiC Polaris: streamer, DA-converter en versterker

De Auralic Polaris is de ideale oplossing voor muziekliefhebbers die hun muziek in echte hifi-kwaliteit willen beluisteren, toegang willen hebben tot haast alle mogelijke muziekbronnen maar geen enorme stapel hifi-apparatuur in de woonkamer willen plaatsen. De minimalist wordt zogezegd op zijn wenken bediend.

De Polaris staat voor alles wat het merk Auralic zo uniek maakt: innovatieve technologie, een geweldige geluidskwaliteit en een zeer gebruiksvriendelijke en overzichtelijke Lightning DS app. De Polaris is met recht een multifunctioneel apparaat. Het is een (draadloze) streamer, een muziekserver, DA-converter en stereoversterker ineen. Daarmee is de gebruiker in één klap verlost van al die losse componenten en interlinks, aldus Auralic.

Op de Polaris kan bijvoorbeeld via de optische of coaxiale aansluiting een TV worden aangesloten. De twee sets analoge ingangen kunnen gebruikt worden voor een draaitafel of een analoog cassettedeck of een ander analoog apparaat.

De interne da-converter beschikt over instelbare filters en de Femto Master Clock. Verder ondersteunt de Polaris Quad-Rate DSD en PCM tot 32-bit/384kHz. De stereo-eindversterker levert 120 watt per kanaal aan 8 Ohm en 180 Watt aan 4 Ohm.

AURALiC Polaris: overzicht met Lightning DS

De Polaris maakt gebruik van de Lightning DS-software en de bijbehorende Lightning DS App (uitsluitend voor iOS devices), die gapless playback, geheugen-caching, on-device playlists en multi-room weergave ondersteunt. Met de Lightning DS App kan de gebruiker al zijn favoriete muziek kiezen, of die nu op een eigen harde schijf of NAS staat of afkomstig is van online muziekdiensten zoals Tidal, Qobuz of Internetradio.

De zoekfunctie in de Lightning App zoekt niet alleen naar muziek in de eigen bibliotheek, maar tegelijkertijd ook in de bibliotheek van online muziekdiensten waar de gebruiker een abonnement op heeft. Hierdoor maakt het niet uit waar de muziek is opgeslagen, de Lightning App toont altijd het meest relevante resultaat. Unieke functies als zoeken op Sampling Rate, File Type, Last Import Date en Release Date maken de Lightning App tot een van de meest veelzijdige en uitgebreide streaming App’s op de markt.

Apparaten van Auralic ondersteunen AirPlay, OpenHome, UPnP/DLNA, bluetooth, SongCast en zijn bovendien RoonReady, waardoor streamers van Auralic ook als Roon Endpoint ingezet kunnen worden.

De aanbevolen verkoopprijs voor de Polaris van Auralic bedraagt dus met onmiddellijke ingang net geen drieduizend euro.

EDITORS' CHOICE