NIEUWSBluesound

BluOS V2.14: Bluesound introduceert draadloos surround-systeem

Bluesound heeft een nieuwe versie aangekondigd van de software die de apparaten van Bluesound bestuurt. De nieuwe software, BluOS versie 2.14, maakt het mogelijk om een surround-systeem te bouwen van de Pulse Soundbar met de Sub en een set Pulse Flex luidsprekers die dan als achterluidsprekers dienst zullen doen. Lange luidsprekerkabels zijn niet nodig, want de Pulse Flex luidsprekers werken draadloos. Wie reeds de Pulse Soundbar en de Pulse Flex luidsprekers bezit moet zijn software bijwerken naar versie 2.14 en kan daarna een surround-systeem configureren.

BlueOS V2.14: surround-systeem na een software update

Bluesound heeft een min of meer logische stap genomen door het geschikt maken van een aantal producten voor surround-weergave. Grote concurrent Sonos heeft immers al enkele jaren de mogelijkheid om de Sonos Playbar te combineren met een set actieve luidsprekers van het type Play:3 of Play:1 voor surround-weergave. Bluesound biedt nu dezelfde functionaliteit. De Pulse Soundbar van Bluesound kan worden gecombineerd met de Pulse Flex luidsprekers van Bluesound. De bij de Pulse Soundbar horende Sub kan ook onderdeel worden van het surround-systeem.

Bluesound volgt dus trendsetter Sonos, maar gaat nog iets verder door ondersteuning van Dolby Digital te bieden. Volgens Bluesound krijgt de filmliefhebber door gebruik van Bluesound een geluidsbel van 360 graden en een realistische en meeslepende weergave.

Software versie 2.14 biedt een uitbreiding van functies. De gebruiker kan nog steeds geluidsprofielen kiezen en manipuleren (bijvoorbeeld Late Night, Enhanced Dialogue, Deep Bass, Lip Sync Delay, etc.). Bezitters van voor surround-weergave geschikte apparaten kunnen na het bijwerken van de software hun surround-systeem configureren. Wie meer wil weten kan kijken op de website van Bluesound.

MERK

EDITORS' CHOICE