NIEUWS

Sempersonus TE1: draaitafel met chassis van gewapend beton


Sinan Kökbugur | 01 december 2017 | Fotografie Fabrikant

Sempersonus is een nieuw audiobedrijf en is gevestigd in Lissabon. Een draaitafel genaamd TE1 is het eerste product van het bedrijf. Sempersonus heeft opvallende ontwerpkeuzes gemaakt. Het chassis van de draaitafel is gemaakt van gewapend beton en het draaiplateau wordt rechtstreeks aangedreven. De TE1 zal naar verwachting op de markt komen in het tweede kwartaal van 2018.

Sempersonus TE1: debuutdraaitafel met opvallende ontwerpkeuzes

Het in het Portugese Lissabon gevestigde audiobedrijf Sempersonus is zeer jong. Het eerste product van het bedrijf is een draaitafel genaamd TE1 en die moet nog op de markt komen. Sempersonus is inmiddels zodanig gevorderd met de ontwikkeling van de TE1 dat foto’s en gegevens gedeeld kunnen worden met belangstellenden.

Opvallend is het chassis van de nieuwe draaitafel dat is gemaakt van gewapend beton. Ongewenste trillingen krijgen geen kans en volgens Sempersonus is de TE1 zo goed als akoestisch dood.

De tweede opvallende ontwerpkeuze heeft betrekking op de aandrijving van het draaiplateau. De as van de motor is voorzien van een rubberen wiel dat direct rust op de binnenrand van het draaiplateau. Volgens Sempersonus werkt dit net zo goed als een direct drive draaitafel met dat verschil dat het toerental van een direct drive motor veel lager ligt. De motor van de TE1 draait met een hoger toerental waardoor veel minder ongewenste trillingen worden opgewekt.

De TE1 zal op de markt worden gebracht met een arm van Jelco type SA-750EB en een element van Denon type DL-110, maar indien gewenst kan ook een andere arm en/of een ander element worden geplaatst. Optioneel kan ook een scharnierende stofkap worden geleverd.

Sempersonus kan nog geen specificaties geven over de nieuwe draaitafel. Naar eigen zeggen is het bedrijf nog bezig met het vaststellen van de grondslagen van uit te voeren metingen. Daarna moet nog daadwerkelijk worden gemeten. Volgens Sempersonus zeggen meetgegevens niet zoveel over de klank, maar meetgegevens zijn zinvol om een product te kunnen verbeteren.

Sempersonus TE1: prijs en leveringsinformatie

Sempersonus zegt ernaar te streven om de TE1 in het tweede kwartaal van 2018 op de markt te brengen. De prijs is nog niet officieel bekend gemaakt, maar op internet gonst een prijs van 5.800 euro, inclusief arm en element.

EDITORS' CHOICE