B&O Play Beoplay M3: kleinste lid van draadloze luidsprekerfamilie

B&O Play introduceert vandaag officieel het meest compacte lid van zijn draadloze luidsprekerfamilie, de Beoplay M3. De Beoplay M3 is al krachtig, maar klinkt volgens B&O Play in combinatie met het assortiment multiroom-luidsprekers van B&O Play en Bang & Olufsen nog indrukwekkender. De Beoplay M3 is ontworpen door de bekroonde ontwerpster Cecilie Manz. De techniek is ontworpen door de geluidstechnici van Bang & Olufsen. Een mooie en goed klinkende luidspreker is het resultaat, aldus B&O Play.

B&O Beoplay M3: design en verwisselbare covers

“Onze draadloze luidsprekers voor in huis zijn ontworpen rondom het idee dat geluid in huis een prominente plek moet innemen. De mens moet vooropstaan, niet de technologie. Het draait om het ontwerpen van luidsprekers die om de juiste redenen de aandacht verdienen: een weergaloos geluid, een eenvoudige gebruikersinterface en een ontwerp dat zorgt voor warmte in het interieur. De Beoplay M3 past perfect binnen deze visie en we zijn er trots op dat we ons assortiment kunnen uitbreiden met deze compacte, maar krachtige luidspreker”, aldus John Mollanger, CEO van B&O Play.

De architectuur van de Beoplay M3 is gebaseerd op een eenvoudig silhouet. Rondom de ovale vorm lopen oneindige lijnen die de aandacht vestigen op datgene waarmee de Beoplay M3 uitblinkt in zijn eenvoud: de verwisselbare cover waarmee de Beoplay M3 aangepast kan worden aan de stijl van het interieur. De Beoplay M3 wordt geleverd met een cover van een hoogwaardige, akoestisch transparante wolmix - gecreëerd door het bekende Deense textielbedrijf Kvadrat - of een cover van geparelstraald, geanodiseerd aluminium met het herkenbare gatenpatroon van B&O Play

“Bij de Beoplay M3 draait alles om het karakter dat de gebruiker eenvoudig kan aanpassen aan elke interieurstijl. We hebben veel tijd besteed aan het vinden van de allerbeste hoogwaardige materialen en het resultaat is een slanke, uiterst minimalistische luidspreker met een nauwkeurige belijning. De Beoplay M3 is strak, compact en krachtig, en past zo perfect in ieder interieur”, aldus ontwerpster Cecilie Manz.

B&O Beoplay M3: direct muziek luisteren en multiroom-functionaliteit

De Beoplay M3 is ontworpen voor in huis. Het apparaat heeft geen accu. Muzieksignaal komt binnen via bluetooth, vanaf een smartphone of tablet, of via wifi. In dat laatste geval kan muziek naar alle multiroom-luidsprekers van B&O PLAY of van Bang & Olufsen in huis gestreamd worden. Met één intuďtieve app op een smartphone of tablet kunnen alle luidsprekers eenvoudig bediend worden.

B&O Beoplay M3: techniek, behuizing, drivers, Chromecast, Airplay

In de Beoplay M3 komen features en technologieën samen uit de grotere producten van Bang & Olufsen en B&O Play, zoals de geavanceerde digitale geluidsverwerking (Digital Sound Processing - DSP), adaptive bass linearization (ABL) en het unieke beschermingsmechanisme tegen mechanische en thermische overbelasting.

De behuizing, met daarin de akoestische kamer, van de Beoplay M3 is van stijf polymeer. De basis is van zachter polymeer, waardoor de luidspreker stabiel staat en los wordt gekoppeld van het oppervlak waarop hij staat. Dit stelt de woofer in staat om optimaal te presteren.

De Beoplay M3 bevat één 3,5-inch op maat gemaakte long stroke mid/woofer. De driver is naar voren gericht, waarbij gebruik wordt gemaakt van een akoestische reflector die op basis van luistertests en met de grootst mogelijke precisie werd vormgegeven door de geluidstechnici van Bang & Olufsen. De mid/woofer beslaat de frequenties van de lage tonen tot de middentonen, waardoor een perfecte integratie van de diverse delen van het spectrum ontstaat. De hoge tonen worden verzorgd door een ‘soft dome’ tweeter van hoge kwaliteit die voorzien is van neodymium magneten. Met de positieschakelaar die drie verschillende standen heeft, wordt de geluidsweergave op de daadwerkelijke positie van de luidspreker in de ruimte afgestemd.

De Beoplay M3 wordt geleverd met Chromecast Built-in en biedt ondersteuning voor Beolink Multiroom, Apple AirPlay en QPlay 2.0. De Beoplay M3 biedt vanaf 2018 ook ondersteuning voor AirPlay 2 van Apple, waardoor de gebruiker audio tegelijkertijd naar meerdere luidsprekers kan sturen, mits deze compatibel zijn met AirPlay. Hiermee wordt het mogelijk muziek van een iPhone af te spelen op luidsprekers uit het assortiment van B&O Play en Bang & Olufsen voor in huis.

B&O Beoplay M3: prijzen en leveringsinformatie

De Beoplay M3 wordt in twee kleuren geďntroduceerd: Natural en Black. Later zullen seizoenskleuren volgen. De Beoplay M3 is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 299 euro, de muurbeugel voor 49 euro, de verwisselbare wollen cover voor 59 euro en de verwisselbare aluminium cover voor 69 euro. Alles is per direct verkrijgbaar bij Bang & Olufsen-showrooms, via www.beoplay.com/m3 en in een select aantal andere winkels.

B&O Play

B&O Play werd in 2012 opgericht als afzonderlijk bedrijfsonderdeel van het overbekende Deense Bang & Olufsen dat ongeveer negentig jaar actief is in de wereld van beeld, geluid en ontwerp.

EDITORS' CHOICE