ECM-maand bij Beter Beeld & Geluid op Grimm en Manger


Redactie Hifi.nl | 06 december 2017 | Fotografie Fabrikant

Om te vieren dat een groot deel van de ECM-catalogus op streamingdiensten Qobuz en TIDAL te vinden is, organiseert Beter Beeld & Geluid Hilversum twee shows rond het muzieklabel.

Edition of Contemporary Music

Het vaak onderscheiden avantgardistische label ECM (Edition of Contemporary Music) staat bekend om zijn unieke jazz en klassiek (en soms een mix) in prachtige etherische klanksculpturen. De opnames van Manfred Eicher zijn wereldberoemd vanwege hun heldere en herkenbare klank. Voor veel producers is Eicher dan ook een lichtend voorbeeld.

Nu de dagen wat donkerder worden, is er wat betreft muziek geen betere keuze denkbaar dan die van ECM, vinden de gastheren van Beter Beeld & Geluid. Dus gaan ze proberen om in twee shows de nodige highlights van het label de revue te laten passeren, vanaf Qobuz en in hi-res als dat voor dat album beschikbaar is. Ron Ploeger, een verwoed verzamelaar van ECM albums op vinyl en absolute liefhebber en supporter van het label, zal bovendien aanwezig zijn. Hij brengt een selectie van de allermooiste ECM platenhoezen mee en zal de luistersessies opleuken met achtergrondverhalen.

Grimm LS1a + LS1s (9 december)

Op zaterdag 9 december gaat BB&G de muziek van ECM draaien op de Grimm LS1a luidsprekers met LS1s subwoofers. "De ongekende detailrijkdom en fantastisch lage ruisvloer van het systeem spannen samen met een perfecte neutraliteit en afwezigheid van vervorming. Het resultaat is een adembenemend boeiende gelaagdheid en een tintelende muzikaliteit en echtheid."

Luxman en Manger (16 december)

Een week later spelen zij met een fantastische combinatie van de Manger p1 passieve vloerstaanders (foto onder), gecombineerd met een C700u/M700u voor-/eindversterkercombinatie en DA-06u DAC van Luxman. "De snelheid en complete natuurlijkheid van de Manger luidsprekers is een fantastische combinatie met de kracht, rijkheid en pure muzikaliteit van Luxman. Een klankechte 3D-‘bubbel’ van kippenvelniveau!"

Inschrijven

Via onderstaande linkjes kun je je gratis voor de beide dagen aanmelden:

Beter Beeld & Geluid zorgt voor een hapje/drankje en gegarandeerd ongedwongen gezellige sfeer.

Beter Beeld & Geluid Hilversum
1e Oosterstraat 2
1211 LB Hilversum

EDITORS' CHOICE