NIEUWSVivid Audio

Vivid Audio kondigt nieuwe productlijn van luidsprekers aan

De in Zuid-Afrika gevestigde luidsprekerbouwer Vivid Audio heeft een nieuwe productlijn aangekondigd, genaamd Kaya. De officiële introductie zal plaatsvinden in mei 2018 op de High End audiobeurs in München. Voorts heeft Vivid Audio de Giya-productlijn herzien en ook het model V1.5 zal worden opgevolgd, door de V1.5 SE. We hebben nog niet alle informatie, maar al het beschikbare willen we alvast delen.

Vivid Audio: productlijn Kaya

Alle luidsprekers van de Zuid-Afrikaanse luidsprekerbouwer Vivid Audio hebben ronde vormen. Nee, geen rechthoekige kasten uit de stal van Vivid Audio. De nieuwe Kaya’s zullen vermoedelijk ook afgeronde kasten hebben, maar er zijn nog geen foto’s of tekeningen beschikbaar.

Importeur Terrason zegt het als volgt: “KAYA is coming - there is life after the Oval series! Eindelijk kunnen we de langlopende geruchten bevestigen, er komt een nieuwe Vivid serie! Voorlopig zal deze serie de naam Kaya dragen. In mei 2018 wordt de hele serie geïntroduceerd tijdens de High End show in München. Naar verwachting zal deze bestaan uit drie vloerstaanders en één of twee monitors. Uiteraard is de Kaya-serie doordrenkt met het Vivid DNA. Alle drivers, filters en behuizingen zijn in huis ontwikkeld en gefabriceerd. “Nature knows best” en “form follows function” zijn de leidende research factoren. Ronde vormen en het opheffen van paneelresonantie dragen zorg voor het zowel optisch als akoestisch naadloos integreren in de woonomgeving." Naar verwachting zal Laurence Dickie (red.: hoofdontwerper bij Vivid Audio) voor dealers en pers al in februari 2018 een eerste introductie verzorgen.

Vivid Audio V1.5 SE: nieuwe versie van V1.5

De V1.5 is een tweeweg monitorluidspreker die op zijn eigen stand op de vloer dient te staan, niet op een boekenplank. Vivid heeft de populaire V1.5 verder ontwikkeld door de innovaties van de B1 Decade te integreren in het ontwerp. De C125 mid-laag unit heeft nu dezelfde motor als de B1D. Natuurlijk is daarom ook het filter geoptimaliseerd. Enkele cosmetische aanpassingen vervolmaken de V1.5 SE.

Vivid Audio: productlijn Giya S2

Ook de vlaggenschipproductlijn Giya heeft enige vernieuwingen ondergaan. Importeur Terrason: “We hadden Laurence Dickie natuurlijk op z’n woord moeten geloven. Maar eigenwijs als we zijn wilden we de vernieuwde Giya S2 series eerst zelf beluisteren. Onze verbazing is bevestigd door de reacties van luisteraars op diverse shows in de afgelopen weken in Nederland en België: de beste luidspreker die wij ooit hebben gehoord bleek nog een flinke stap vooruit te kunnen zetten.

Technisch gezien lijken de upgrade van het filter en verbeteren van de interne bracing niet zo groot, auditief zijn de verschillen aanmerkelijk. Gebleven zijn de immense vrijheid, het dynamische vermogen en het vrije beeld. De micro-dynamiek en de absolute rust zijn sterk toegenomen, evenals de ‘grunt’. We hebben de Giya G3 S2 en Giya G4 S2 demonstratieklaar zodat we ook U kunnen laten horen hoe boeiend de muziek in al haar facetten weergegeven wordt,” aldus Terrason.

EDITORS' CHOICE