NIEUWSAmphion

Amphion verbetert monitorluidsprekers Helium en Argon

De Finse luidsprekerbouwer Amphion heeft nieuwe versies gepresenteerd van een viertal boekenplankluidsprekers. Het betreft de twee kleinste modellen uit de Helium-productlijn, genaamd Helium410 en Helium510 en de twee kleinste modellen uit de Argon-productlijn genaamd Argon0 en Argon1. De nieuwe modellen zijn per direct verkrijgbaar. 

Amphion Helium en Argon: kleinste modellen hebben update ondergaan

De in Finland gevestigde luidsprekerbouwer Amphion heeft de kasten van zijn vier kleinste luidsprekers herontworpen. De twee Helium-modellen hebben ook betere onderdelen gekregen.

Het belangrijkste verschil is de verplaatsing van de baspoort. Deze bevindt zich nu achter de woofer. Volgens Amphion is dit een verbetering voor de weergave van lage tonen en het middengebied zou tevens hebben gewonnen aan transparantie. Amphion voegt nog het volgende toe: “de Helium 410 en Helium 510 hebben een nieuwe tweeter gekregen die transparanter en breder beter klinkt dan het oude model. Amphion’s driedimensionale geluidsbeeld komt hiermee op een nieuw niveau of het nu gaat om stereoweergave of een compleet surround systeem. De nieuwe Helium410 en Helium510 komen met hun prestaties dichter in de buurt van hun duurdere familieleden.”

De Helium410 en de Argon0 hebben voorts een aangepast woofer front gekregen, zodat het front nu hetzelfde is als van de andere modellen in de familie.

De nieuwe luidsprekers zijn per direct verkrijgbaar. De prijs is ongewijzigd.

EDITORS' CHOICE