Lyngdorf kondigt TDAI-3400 en muurhanger FR-1 aan

Het Deense audiobedrijf Lyngdorf Audio zal op de komende ISE 2018 in de RAI in Amsterdam een nieuwe versterker genaamd TDAI-3400 en een full-range muurhangende luidspreker genaamd FR-1 aan het publiek tonen. De nieuwe versterker kan twee keer 400 Watt leveren en is voorzien van Lyngdorf’s eigen RoomPerfect-technologie. De FR-1 is Lyngdorf’s eerste full-range muurhanger. Technische details en prijsinformatie hebben wij nog niet, maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Lyngdorf TDAI-3400: versterker met RoomPerfect-technologie, te zien op ISE 2018

De Integrated Systems Europe (ISE) is volgens het Deense Lyngdorf Audio de grootste AV- en domoticabeurs ter wereld en zal worden gehouden van 6 t/m 9 februari 2018 in de RAI in Amsterdam. Lyngdorf grijpt deze gelegenheid aan om de TDAI-3400 en de FR-1 aan het publiek te tonen.

De TDAI-3400 is een tweekanaals versterker die 400 Watt per kanaal kan leveren. Het apparaat heeft zeven digitale ingangen, inclusief een gebalanceerde AES/EBU-aansluiting. Optioneel kan de gebruiker een hdmi-module met drie hdmi-ingangen en één hdmi-uitgang laten plaatsen. De TDAI-3400 heeft ook allerlei streaming-functies aan boord en kan onder andere omgaan met Spotify en AirPlay. Via de LAN-aansluiting kan muziek gespeeld vanaf een DLNA/UPnP-netwerkschijf. Ook is voorzien in een usb-aansluiting ter aansluiting van een usb-schijf of usb-stick.

De TDAI-3400 is voorzien van Lyngdorf eigen RoomPerfect-technologie. De software is vernieuwd en de gebruiker kan desgewenst maximaal 32 klankprofielen opslaan.

Lyngdorf FR-1: full-range muurhangende luidspreker, te zien op ISE 2018

De nieuwe versterker krijgt gezelschap van een Lyngdorf’s eerste full-range muurhangende luidspreker genaamd FR-1. Volgens Lyngdorf is de luidspreker ontwikkeld met de focus op dynamiek gecombineerd met muzikaliteit. We weten niet wat dat precies betekent, maar in elk geval is volgens Lyngdorf geen subwoofer nodig, ondanks het relatief bescheiden voorkomen van de FR-1. Lyngdorf heeft een nieuwe driver ontwikkeld en het resultaat is en transparante en open weergave, aldus Lyngdorf. De FR-1 kan voor stereo of voor surround worden ingezet en voelt zich thuis in beide settings.

Lyngdorf TDAI-3400 en FR-1: meer weten?

Wie meer wil weten kan tijdens de ISE van 6 t/m 9 februari 2018 de stand van Lyngdorf bezoeken in Hal 10, kamer 10-P120 in het RAI-complex in Amsterdam.

EDITORS' CHOICE