Audio-Technica toont draadloze in-ears en over-ears op CES

Het Japanse Audio-Technica heeft op de CES in Las Vegas onder andere twee nieuwe draadloze hoofdtelefoons getoond. Het over-ear model genaamd ATH-S200BT wordt met een verkoopprijs van 69 euro gepresenteerd als budgetmodel, maar hij zou wel een goede klank moeten hebben. In-ear model ATH-DSR5BT legt de lat met een verkoopprijs van 399 euro wat hoger. In het voorjaar zouden de nieuwe hoofdtelefoons hun weg naar de winkel moeten vinden. 

Audio Technica ATH-S200BT: draadloos over-ear budgetmodel

De nieuwe ATH-S200BT van het Japanse Audio-Technica is een draadloos over-ear model die verbinding maakt via bluetooth. De prijs van 69 euro is nauwelijks een drempel te noemen. Voor dit geldt krijgt de koper drivers met een diameter van veertig millimeter en een frequentiebereik van 5 Hz tot 32 kHz. De gevoeligheid zou 102 dB bedragen en met een gewicht van 190gram zou hij comfortabel te dragen moeten zijn. De hoofdtelefoon is verder opvouwbaar en is met name bedoeld voor onderweg.

De bluetooth-verbinding kan overweg met A2DP, AVRCP, HFP en HSP, evenals de SBC-codec. De accu heeft een capaciteit voor veertig uur en wordt opgeladen via de usb-aansluiting.Volledig opladen kost volgens Audio-Technica ongeveer vier uur.

Desgewenst (of ongewenst als de accu onverhoopt leeg is) kan de ATH-S200BT met de meegeleverde kabel van 1,2 meter worden aangesloten om passief gebruikt te worden. De impedantie bedraagt dan 32 Ohm. Een kabel van drie meter voor thuisgebruik wordt ook meegeleverd. Beide kabels zijn gemaakt van zuurstofvrij koper (6N-OFC) en hebben een jackplug van 3,5 millimeter. Mocht de hoofdtelefoon draadloos verbonden zijn met een smartphone, kunnen gesprekken worden aangenomen en gevoerd.

De koper kan kiezen uit een viertal uitvoeringen: wit, zwart, grijs met blauwe accenten en zwart met rode accenten. Voor een prijs van 69 euro wisselt hij vanaf komende lente van eigenaar.

Audio-Technica ATH-DSR5BT: draadloos in-ear model met nekband

De ATH-DSR5BT is volgens Audio-Technica niet minder dan de beste in zijn klasse. Hij is voorzien van Audio-Technica’s Pure Drive technologie, waarbij het signaal volledig digitaal blijft tot aan de drivers. Op deze wijze zouden onnodige verliezen vermeden moeten worden. De drivers zijn van het type dual-fase push-pull, een techniek die afkomstig is uit de luidsprekerwereld en die voor het eerste door Audio-Technica in de CKR-productlijn is toegepast.

Om de kwaliteit van de ATH-DSR5BT tot zijn recht te laten komen, kan hij omgaan met bluetooth aptX HD en 24-bits/48 kHz-signaal. Niet alle smartphones zullen dat ondersteunen maar de meeste nieuwe en wat duurdere draagbare muziekspelers doen dat wel. Op de nekband zijn knoppen aanwezig om telefoongesprekken te kunnen voeren.. Een volle accu zou voor acht uur muziekplezier moeten zorgen en wordt opgeladen via usb.

Een usb-kabel en draagetui worden meegeleverd, evenals een aantal pasvormen zodat de gebruiker de oordoppen kan aanpassen aan zijn of haar oren. Voor een prijs van 399 euro gaat hij vanaf komend voorjaar over de toonbank.


MERK

EDITORS' CHOICE