NIEUWSRhapsody

Rhapsody viert 30-jarig jubileum in Wisseloord Studios

We zijn er wat vroeg bij, maar het kan alvast maar in de agenda staan: het verjaardagsfeestje van Rhapsody in de Wisseloord Studio's op 21 en 22 april, bij gelegenheid van het dertigjarig bestaan van de Hilversumse speciaalzaak. Het is tenslotte niet ieder weekend dat een van de meest bepalende high-end audiozaken van Nederland een dergelijk jubileum viert.

Daar zijn ze zich bij Rhapsody overigens ook van bewust. Daarom is er niet gekozen voor een event in de eigen luistervilla aan de Borneolaan, ook al bestaat dat pand toevallig in 2018 maar liefst 100 jaar, maar wordt er uitgeweken naar de nabijgelegen Wisseloord Studio's om aan zoveel mogelijk visite ruimte te kunnen bieden. "We konden een hotel of congrescentrum afhuren, maar kwamen tot de conclusie dat dat niet bij ons past."

De locatie die Michael, Gwen, Harry en Gerard nu hebben gevonden, past natuurlijk wčl compleet bij Rhapsody. De studio is op het gebied van recording net zo'n begrip als Rhapsody is in de high-end audiowereld.

"Wisseloord is samen met Abbey Road in Londen de meest geavanceerde studio van Europa. Grote namen uit klassiek, pop en jazz hebben daar hun opnames gemaakt, van de Police tot de Stones en de laatste jaren met alle nieuwe grote helden. We gaan onze super high-end sets demonstreren in de studio’s en control rooms, dus je kunt niet alleen smullen van onze sets maar ook zien hoe heel zo een studio als Wisseloord in elkaar zit!"

In het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 april staan het team van Rhapsody en de medewerkers van Wisseloord klaar om je rond te leiden in het bijzondere pand. Daarnaast zullen er workshops en presentaties zijn van bekende mensen uit de high-end audio, vanuit binnen- en buitenland. We houden je op de hoogte over gasten, sets en andere verrassingen uit het programma, maar zet de data alvast in je agenda. 

Lees ook ons verslag van de recente lancering van Rhapsody's platenlabel, Rhapsody Analog Recordings

EDITORS' CHOICE