NIEUWSTriangle

Triangle introduceert nieuwe subwoofers in de Thetis- en Tales-productlijn

De Franse luidsprekerbouwer Triangle heeft een tweetal nieuwe actieve subwoofers onthuld die de productlijnen Thetis en Tales zullen uitbreiden. Beide modellen beschikken over klasse D-versterkers en hebben ook een LFE-ingang waardoor de cross-over door de AV-versterker geregeld kan worden. 

Triangle Thetis 380: krachtigste subwoofer van Triangle

De Thetis 380 heeft de vorm van een kubus en is leverbaar in hoogglans zwart of wit. De Thetis 380 subwoofer is het krachtigste model van het Franse Triangle. Speciaal voor de Thetis heeft Triangle een nieuwe 12-inch driver ontwikkeld die is voorzien van een samengesteld DFR-membraan (Deep Frequency Response) van cellulose en koolstof. De conus wordt aangedreven door een dubbel-spoelsysteem.

De ontwikkeling ging verder dan alleen vernieuwing van de driver. De klasse-D-versterker is vanaf de grond af ontworpen en biedt nu een vermogen van 350 watt RMS (piek van 500 W).

De nieuwe subwoofer beschikt over verschillende ingangen en instellingen. Hij heeft een LFE-ingang waardoor cross-over parameters rechtstreeks vanuit de AV-versterker kunnen worden ingesteld. Ook is voorzien in gewone cinch-ingangen voor stereoversterkers. De Thetis 380 beschikt ook over hoogwaardige ingangen (luidsprekeringangen) om versterkers aan te sluiten die geen subwooferuitgang hebben. Volume, fase en de frequentieoverdracht kunnen handmatig worden aanpast.

Triangle Tales 400: actieve subwoofer die is afgeleid van de Thetis 380

De nieuwe Tales is volgens Triangle afgeleid van de Thetis. De Tales is ook kubusvormig maar is afgewerkt met matte lak, naar keuze in wit of zwart. Ook de Tales heeft een 12-inch driver, maar versterker is iets minder krachtig, namelijk 300 Watt RMS (400 Watt piek). De LFE-ingang is ook op de Tales 400 te vinden. In tegenstelling tot de Thetis 380, heeft de Tales 400 geen luidsprekeringangen, maar alleen cinch-ingangen.

Triangle Thetis 380 en Tales 400: prijs en leveringsinformatie

De Thetis 380 is leverbaar in hoogglans wit of zwart voor een prijs van bijna 1.400 euro. De Tales 400 kost net geen 600 euro en is leverbaar in matwitte of matzwarte uitvoering.


EDITORS' CHOICE