NIEUWSWharfedale

Wharfedale kondigt DS-2 desktop bluetooth-luidsprekers aan

De Engelse luidsprekerbouwer Wharfedale heeft een setje kleine luidsprekers genaamd DS-2 aangekondigd. De DS-2 is gebaseerd op de nu niet meer verkrijgbare DS-1, maar introduceert een nieuw ontwerp en de belofte om  betere prestaties te leveren dan voorganger DS-1. 

Wharfedale DS-2: draadloze luidsprekers die weinig ruimte nodig hebben

De nieuwe DS-2 van het Britse Wharfedale is klein, zelfs voor boekenplankluidsprekers. Ze zijn 19 centimeter lang en 12 centimeter breed. Het is een tweeweg ontwerp dat is bedoeld om op een bureau of tafel te zetten. Muziek komt binnen via bluetooth (aptX) of via de 3,5 millimeter jackplug.

Onder een 20 millimeter grote dome-tweeter bevindt zich een 7,5 centimeter grote middentoner/woofer met een geweven polypropyleen conus. De baspoort bevindt zich aan de achterkant. In tegenstelling tot de DS-1, wordt de DS-2 geleverd met metalen roosters om de drivers te beschermen.

De hoofdluidspreker heeft een versterker met een vermogen van 30 Watt (of een piek van 60 Watt) en is voorzien van de aux-ingang, volumeknopen de knoppen om verbinding te maken met bluetooth. De DS-2 ziet er net zo vriendelijk uit als zijn voorganger met de gebogen kast en hoogglansafwerking (in zwart of wit). De zijkanten zijn afgewerkt met kunstleer.

Wharfedale DS-2: prijs en leveringsinformatie

De koper kan kiezen uit een witte of zwarte uitvoering. Naar verwachting zullen ze in maart 2018 op de markt komen voor een prijs van 180 Britse ponden. De prijs in euro’s is nog niet bekend gemaakt.

EDITORS' CHOICE