NIEUWSHarbeth

LS-3/5A show bij Audio-Life

Audio-Life in Buren organiseert zaterdag 24 februari aanstaande een luidsprekershow rond de LS3/5A-modellen van Harbeth, Falcon en Stirling. "Wie de moeite neemt om op zoek te gaan naar literatuur over de door de BBC ontwikkelde LS3/5a monitor kan zich verlustigen in een historie die deels op feiten en deels op halve waarheden is gebaseerd. Feit is wel dat de LS3/5a zich begeeft in het rijtje van grootheden onder de luidsprekers."

LS3/5A monitor

De LS3/5a is een monitor die ontwikkeld is voor het beoordelen van geluid op locaties waar de BBC genoegen moest nemen met een kleine luidspreker, zoals in mobiele opnameruimtes. De BBC produceerde nooit zelf luidsprekers, maar ontwikkelde ze wél. Na de ontwikkeling kregen een aantal Britse luidsprekerbouwers de licentie om de LS3/5a te bouwen, onder strikte voorwaarden. Maar de LS3/5a bleef niet altijd hetzelfde en veranderde in de loop van tijd omdat de originele units niet langer beschikbaar waren. Veel producten hebben inmiddels hun versie van de LS3/5a, waaronder Harbeth, Stirling en Falcon.

Audio-Life draait gedurende de demo met een breed scala aan live- en studio-opnames, maar je eigen muziek meebrengen wordt altijd aangemoedigd. Er is wat lekkers en goede koffie present, dus wees welkom op zaterdag 24 februari tussen 11.00 en 16.00 uur bij Audio-LifeHulsterstraat 26a Buren.

Een aanmelding vooraf is gewenst, aangezien er beperkt ruimte is. Graag een mail naar info@audio-life.nl.

EDITORS' CHOICE