NIEUWSElac

Elac Miracord 70: afgeleid van de Miracord 90 Anniversary

De succesvolle terugkeer van het Duitse Elac met de Miracord 90 Anniversary in de wereld van vinyl is niet onopgemerkt gebleven. De Miracord 70 is een draaitafel die is afgeleid van de Miracord 90, maar hij kost ongeveer de helft van de Miracord 90. De prestaties zijn echter niet gehalveerd.

Elac Miracord 70: snaaraangedreven draaitafel inclusief arm en element

Het in Duitsland gevestigde audiobedrijf Elac is in 2017 met de lancering van de Miracord 90 Anniversary teruggekeerd op de draaitafelmarkt. De Miracord 90 heeft en aanschafprijs van 2.499 euro en dat zal niet iedereen aan een draaitafel willen uitgeven. Elac heeft dan ook de Miracord 70 uitgebracht die ongeveer de helft kost van de Miracord 90 en daarmee bereikbaarder is voor een grote groep vinylliefhebbers.

De Miracord 70 is voorzien van een solide MDF chassis dat met zijn fraaie hoogglans zwarte afwerking een goede basis vormt. Het snaaraangedreven sub-plateau wordt aangedreven door een stille Permotec synchroonmotor, die is ontkoppeld van de sokkel. Het 2,5 kilogram zware soda-lime glazen plateau is aan de onderkant voorzien van een zwarte keramische coating dat daarmee een iets donker doorzichtig uiterlijk krijgt en de driedimensionale vorm accentueert.

Vergelijkbaar met de Miracord 90 draait het plateau op een as van gehard staal, die op een keramische kogel rust om de wrijving tot een minimum te beperken. Deze bouwwijze staat garant voor een exceptioneel stil loopwerk en grote ongevoeligheid voor externe invloeden.

De nieuwe aluminium toonarm is standaard voorzien van één van de beste mm-elementen in zijn klasse, de Audio-Technica AT-95. Deze combinatie staat garant voor muzikaliteit. De goede en duidelijk instelbare naalddruk en antiskating maken afregeling van het systeem eenvoudig, aldus Elac.

De gebruiker van de Miracord 70 kan kiezen uit 33 of 45 rondjes per minuut. Het frequentiebereik ligt tussen 20 Hz en 20 kHz. De kanaalscheiding is beter dan 20 dB. De voeding van de Miracord 70 is extern. Een phono-kabel wordt meegeleverd.

Elac Miracord 70: prijs en leveringsinformatie

De levering van de Miracord 70 zal in de loop van deze maand beginnen. Voor een bedrag van net geen 1.200 euro zal hij van eigenaar wisselen. De draaitafel wordt geleverd inclusief arm en element. Een stofkap van acryl is optioneel leverbaar voor 199 euro.

EDITORS' CHOICE