NIEUWS

Feliks Audio introduceert budget-hoofdtelefoonversterker met buizen

Het Poolse Feliks Audio heeft een nieuwe hoofdtelefoonversterker gelanceerd, genaamd Echo. De nieuwe hoofdtelefoonversterker is enigszins Spartaans en “back to basics” uitgevoerd, maar daar is de prijs ook naar. De Echo kan ook als voorversterker worden gebruikt.

Feliks Audio Echo: hoofdtelefoonversterker met buizen

Het in Polen gevestigde Feliks Audio bouwt uitsluitend buizenversterkers en heeft onlangs de Echo aangekondigd. De Echo is een hoofdtelefoonversterker met een voorversterkeruitgang. Het apparaat is Spartaans uitgevoerd. Er zit alleen een volumeknop op en er kan één bron worden aangesloten. Eventueel kan de Echo als voorversterker functioneren en met cinch worden aangesloten op een eindversterker.

De optimale hoofdtelefoonimpedantie ligt voor de Echo tussen 100 en 600 Ohm, maar een hoofdtelefoon met een lagere impedantie kan ook worden aangedreven. Het frequentiebereik ligt tussen 15 Hz en 45 kHz op –3 dB.

In de voortrap van ieder kanaal zit een buis van het type 6N1P en de eindtrap is voorzien van een buis van het type 6N6P. Het uitgangsvermogen is maximaal 350 mW. De totale harmonische vervorming is 0,4 procent bij 20 mW aan 300 Ohm.

Volgens Feliks Audio zijn concessies gedaan aan het aantal aansluitingen en functies, maar niet aan de geluidskwaliteit.

De Feliks Audio Echo wisselt voor een bedrag van 369 euro van eigenaar. De koper krijgt twee jaar garantie.

EDITORS' CHOICE